Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Peelingurile chimice

Peelingurile chimice cunoscute si sub denumirile de chemoexfoliere sau derma-peelinguri, sunt tehnici folosite pentru imbunatatirea aparentei pielii. Tratamentul consta in aplicarea unei solutii pe piele care produce devitalizarea controlata a straturilor superficiale ale acesteia, urmata de exfoliere si regenerarea unui tegument nou care este mai neted, cu o textura mai fina si imperfectiuni mai putin vizibile. In fuctie de rezultatele urmarite se pot efectua peelinguri de profunzimi diferite, folosind solutii de concentratii diferite sau durata diferita de aplicare. Zonele care se trateaza cel mai adesea sunt: fata, gatul, decolteul si mainile.

Indicatiile peelingurilor chimice sunt:

    reducerea liniilor fine de sub ochi si din jurul gurii
    tratamentul ridurilor cauzate de expunerea la soare, fumat, sau factori ereditari
    imbunatatirea aparentei cicatricilor post acnee si a vergeturilor
    tratamentul anumitor tipuri de acnee (comedoniana, microchistica, cosmetica, papulo-pustuloasa si foliculita barbii)
    reducerea petelor maronii: melasma si cloasma gravidica, petele de varsta (lentigine, cheratoze), pistruii
    imbunatatirea aparentei si texturii pielii

Cum decurge un peeling chimic la Centrul Medical Dr Mihalceanu.

  In urma examinarii pacientului, dermatologul stabileste daca un astfel de tratament este adecvat problemei acestuia precum si tipul de peeling care este cel mai eficient pentru fiecare caz in parte. Se vor discuta contraindicatiile si posibilele efecte nedorite ale tratamentului. Pentru a imbunatatii eficacitatea peelingului medicul poate recomanta un pretratment local care are rolul de a pregatii pielea. Se mai pot prescrie antivirale sau antibiotice in anumite circumstante.

  Dupa aplicarea solutiei apare o senzatie de arsura care persista 5- 10 min si poate fi diminuata prin folosirea unui evantai sau aplicare de gheata. Peelingirile mai profunde pot necesita medicatie antalgica in timpul sau dupa procedura. In functie de tipul de peeling, ulterior aplicarii solutiei apare a reactie locala asemanatoare unei arsuri solare: eritem si descuamare pentru urmatoarele 3 - 7 zile. Peelingurile superficiale se repeta la interval de 1 - 4 saptamani pana efectul dorit este obtinut. Peelingurile medii se pot repeta dupa 6 saptamani, daca este necesar. Pentru  mentinerea rezultatelor se poat efectua  ulterior 1 – 2 sedinte de intretinere anual.

Este foarte important ca dupa un peeling, minimum 6 saptamani pacientul sa evite expunerea la soare si sa foloseasca creme fotoprotectoare deoarece pielea nou regenerata este mai sensibila la soare. Pacientii cu piele inchisa la culoare, istoric familial de discoloratii brune, femeile care iau contraceptive orale, sau au o sarcina ulterioara prezinta un risc mai crescut de aparitie de pete brune.

Anterior tratmentului este foarte important ca pacientul sa informeze medicul daca:

    prezinta istoric de cicatrici cheloide sau tendinta de cicatrizare neuzuala
    a efectuat radioterapie pe zona tratata
    efectueaza tratamente medicamentoase pentru alte afectiuni concomitente
    prezinta istoric de herpes labial recurent

Rezultatele unui astfel de tratament pot fi excelente cand sunt efectuate de cei cu pregatire adecvata, care implica nu numai cunostinte referitoare la peelinguri chimice dar si o cunoastere a antomiei, fiziologiei si patologiei pieli. De aceea este de preferat sa va adresati unui cabinet medical si nu unui salon de cosmetica pentra a efectua un peeling.
 

peeling chimic melasma

peeling chimic acnee

Dermato-venerologie Problemele tale si-au gasit solutia
Peelingurile chimice