Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Microliftingul cu fire resorbabile

 

Microliftingul cu fire  resorbabile consta in introducerea la nivel subcutanat de fire multiple in vederea creerii unei retele care actioneaza ca suport  vectorial pentru tesuturi. Rezultatul este  un efect de lifting imediat,  dar în timp favorizeaza producerea naturala de colagen. Stimuleaza reintinerirea pielii, aducand vitalitate, elasticitate și luminozitate mai mare. Imbunatateste aspectul liniilor fine, cutelor și lasarea pielii.

 

 


Firele sunt introduse în piele cu ace foarte subtiri . Introducerea lor este o tehnica de ambulatoriu minim dureroasa. Pentru cei mai sensibili se efectueaza  in  anestezie locala topica (crema anestezica). Pacientul nu are nevoie de timp de recuperare si poate reveni la viata de zi cu zi imediat.  Tratamentul este rapid ( 15-30 minute ), sigurur si practic fara durere. Inserarea lor este urmata doar de  eritem ușor care regreseaza in cateva ore . Nu provoca alergii sau reactii de respingere.

 

 

Ce sunt aceste fire ?

 

Aceste fire sunt constituite din compusi de polidoxanona  (PDA), material resorbabil  similar cu cel folosit in chirurgie pentru suturile de profunzime (inclusiv in chirurgia cardiaca). Amplasarea subcutanata a firelor accelereaza microcirculatia in zona tratata provocand o mai mare oxigenare  a tesuturilor ce conduce la regenerarea celulelor si o creștere a sintezei de colagen. Chiar daca se resorb de catre organism in 6 - 8 luni, acestea induc o reactie inflamatorie minima in tesuturi  care cauzeaza fibroza si provoaca tensionarea structurilor cutanate lasate, rezultand o scadere semnificativa a santurilor si a ridurilor. Durata efectului  optinut este de aproximativ 15-18 luni.Unde are indicatii microliftingul cu fire  resorbabile ?

 

Acesta se aplica atat facial cat si corporal. Cu acest tratamemt putem optine:

 

 • liftingul obrajilor

 • recalibrarea pomeților

 • liftingul profilului mandibular

 • ridicarea sprancenelor

 • estomparea ridurilor de la coada ochiului (laba gasti)

 • ridicarea colturilor buzelor  si estomparea  santurilor de sub acestea (linii de marioneta )

 • estomparea barbiei duble

 • diminuarea ridurilor gatului

 • imbunatatirea aspectuluii  bratelor, coapselor și abdomenului cu piele flasca

 • ridicarea feselor

 

 

Acest tratament isi gaseste utilitatea atat singular cat si in combinatie cu alte metode de reintinerire. De exemplu dupa  introducerea firelor pe acele folosite pentru amplasare se poate introduce plasma (PRP), substante de mezoterapie sau acid hialuronic . Un alt exemplu: tratam ridurile etajului superior al fetei cu toxina botulinica, revolumizam etajul mijlociu cu acid hialuronic si ridicam profilul mandibular cu ajutorul firelor  rezorbabile, obtinand astfel o reintinerire cu 5 sau chiar 10 ani. Sunt necesare cel mai adesea metode combinate deoarece fenomenul de imbatranire este extrem de complex.

 

In concluzie aceasta metoda are avantajul de a obtine un lifting nu la fel de evident ca liftingul chirurgical, dar minim invaziv si cu recuperare rapida.
Punerea în aplicare a tratamentului ar trebui sa fie efectuata de către medici cu experienta in administrarea acestor tratamente si in  clinici/cabinete medicale de prestigiu.

Dermato-venerologie Problemele tale si-au gasit solutia
Microliftingul cu fire resorbabile