Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Sezonul rece este propice efectuarii tratmentelor estetice

 

 

Majoritatea pacientilor solicita tratamente estetice in sezonul cald sau inainte de anumite evenimente deosebite din viata lor. Indata ce vremea devine frumoasa i-si doresc  o piele fara pete, si  riduri, mai luminoasa, mai tonica, sau eliminarea parului nedorit.

In realitate, pentru multe tratamente estetice adresate pieli, momentul cel mai potrivit este sezonul rece deoarece in timpul efectuari acestuia pielea nu trebuie sa fie bronzata, iar  4- 6 saptamani dupa tratament este contraindicata expunerea la soare. In plus, aspectele inerente perioadei de recuperare dupa tratament (roseata, descuamare, vanatai, cicatrici, etc ) pot fi mai usor camuflate vestimentar pana la disparitia lor. In anumite cazuri sunt necesare mai multe sedinte de tratament (de exemplu pentru epilarea definitiva:  6- 10 sedinte la interval de 1 luna) si pentru a incheia tratamentul vara, initierea lui se face din timp.

 

Tratamentele indicate a se efectua in sezonul rece sunt:

  • - peelingurile chimice
  • - microdermabrazia
  • - tratamentele cu lumina intens pulsata (IPL): fotointinerire, eliminare pete maroni, eliminare venectazii, angioame, tratament IPL acnee,  epilarea pe termen lung
  • - radiochirurgie/ chirurgie clasica  pe zonele fotoexpuse
  • - tratamente laser
  • - terapia fotodinamica (PDT)

 

Teoretic orice tratament care implica un grad de inflamatie ( normala de altfel si tranzitorie) efectuat la nivelul zonelor descoperite este indicat a se planifica  in sezonul rece.

 

Chiar si tratamentele estetice care uzual nu necesita restrictia expunerii la soare (tratament riduri cu botox, acid hialuronic, rejuvenare cu radiofrecventa, etc), dar sunt  solicitate cu ocazia anumitor evenimente ( momente aniversare, nunti, intalniri speciale, etc) este bine sa fie planificate cu cel putin 2- 3 saptamani anterior evenimentului deoarece unele solicita un anumit interval pana la instalarea efectului dorit, sau se pot insoti de eritem, edem, vanatai la uni pacienti.

 

 

 

Dermato-venerologie Problemele tale si-au gasit solutia
Sezonul rece este propice  efectuarii tratmentelor estetice