Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Tratament IPL acnee vulgara inflamatorie

 Tratamentul IPL al acneei vulgare este o alternativa la tratamentul clasic medicamentos local sau sistemic, tratament care adeseori este incomod şi asociat cu efecte secundare.

Daca nu doresti sa iei antibiotice pe termen lung, te iriti la aplicarea locala a diverselor preparate, sau pur si simplu nu ai obtinut rezultate cu tratamentul urmat anterior, la Centrul Medical Dr Mihalceanu Timisoara ai ocazia sa-ti tratezi acneea evitand toate aceste inconveniente.

  Eficacitatea tratamentului IPL in cazul acneei se explica prin doua mecanisme:

  1.     efectul distructiv care il are lumina cu o anumita lungime de unda (lumina albastra, si intr-o masura mai redusa verde si galbena) asupra unei bacterii saprofite (Propionibacterium acnes) care se dezvolta in exces si colonizeaza glandele sebacee la pacientii cu acnee;
  2.     deteriorarea termica directa a glandelor sebacee de catre lumina rosie.


  Singurul inconvenient este un discret eritem care apare imediat dupa tratament si persista 1-2 ore. Pe perioada tratamentului si 4-6 saptamani dupa aceea se recomanda evitarea expunerii la soare si/sau folosirea unei creme de protectie. De regula se efectueaza o sedinta de tratament pe saptamana. Numarul sedintelor depinde de gradul si severitatea acneei si raspunsul individual la tratament. In medie sunt necesare 6-8 sedinte.  Se obtin rezultate mai bune daca la tratamentul  IPL al acneei se asociaza 2-3 sedinte de piling chimic superficial.


tratament IPL acnee
 

Dispozitivele IPL pot fi utilizate si ca sursa de lumina in cadrul terapiei fotodinamice (PDT).  Aceasta foloseste creme activate de lumină, care sunt absorbite în unitatea pilosebacee pentru a amplifica raspunsul la terapia cu lumina. Aceasta modalitate de tratament este rezervata pentru formele grave de acnee, tinde să fie mai dureroasa decât tratamentul cu lumina singular, şi este mai susceptibila de a produce eritem, edem, cruste si exfoliere. Dar este mai eficienta si necesita un numar mai mic de sedinte.

Dermato-venerologie Problemele tale si-au gasit solutia
Tratament IPL acnee vulgara inflamatorie