Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Fotointinerire IPL (Tratament IPL piele imbatranita de soare)

Pielea umana, la fel ca toate celelalte organe, este supusa fenomenului de îmbătrânire cronologică. În plus, pielea se interpune intre noi si mediul inconjurator si astfel e supusa permanent agresiunii factorilor de mediu. Printre acestia si poate cel mai important este iradierea UV (naturala sau artificiala). Imbatranirea pielii indusa de UV (photoaging), la fel ca si cea datorata vârstei, este un proces cumulativ.  Spre deosebire de îmbătrânirea cronologică, care depinde de trecerea timpului în sine, fotoimbatranirea depinde în primul rând pe gradul de expunere la soare şi de fototipul  pielii. Persoanele care au un stil de viaţă în aer liber, trăiesc în climate insorite şi nativ au un pigment mai redus (piela deschisa la culoare) vor experimenta cel mai mare grad de fotoimbatranire.

O piele fotoimbatrinita este mai laxa, ridata, cu pete maronii (lentigo actinic sau keratoze seboreice) si venectazii.

Tratamentul cu IPL (lumina intens pulsata) i-si gaseste aplicabilitate in tratamentul pielii fotoimbatranite deoarece:

   îndepărtează telangiectaziile faciale (vase de sange dilatate), angioamele spider;
   reduce aspectul pătat al tegumentului ( pistruii, petele postsolare etc);
   reduce dimensiunile porilor, iar ridurile fine sunt atenuate, pe termen lung având un efect de stimularea a sintezei de colagen

Ce zone pot fi tratate?

Tratamentul IPL fotoîntinerire poate fi aplicat pe orice zonă a pielii. Cele mai frecvent sunt tratate: faţa, gâtul, decolteul şi faţa dorsală a mâinilor.

Cate tratamente sunt necesare?

Îmbunătăţirile sunt graduale şi vor fi din ce în ce mai vizibile după fiecare sedinta de tratament IPL.  Chiar şi după primul tratament pielea va fi mai tonifiată şi mai uniformă ca aspect general. Pentru obţinerea rezultatului dorit pot fi necesare mai multe şedinţe în funcţie de modificările existente sau de reactivitatea pielii. Numărul acestora se va stabili cu aproximaţie în cadrul consultaţiei de catre specialistul dermatolog, in medie sunt necesare 3-5 sedinte spaţiate la un interval de 2-3 săptămâni si o sedinta de intretinere anuala ulterior.

fotointinerire  IPL

Dermato-venerologie Problemele tale si-au gasit solutia
Fotointinerire IPL (Tratament IPL piele imbatranita de soare)