Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Tratament IPL leziuni pigmentare

  Leziunile pigmentare care pot fi tratate cu ajutorul dispozitivelor IPL  sunt:  lentigo actinic, efelidele (pistrui sau pete maronii produse de excesul de soare),  si melasma.  Aceasta din urma recidiveaza daca nu se corecteaza dezechilibrul hormonal subiacent si nu se iau masuri riguroase de fotoprotectie.

   Nu se trateaza nevii nevocelulari  (alunitele), si leziunile pigmentare maligne (melanomul, carcinomul bazocelular pigmentar). De aceea inaintea unui tratament IPL leziuni pigmentare  un consult prealabil la dermatolog pentru stabilirea exacta a diagnosticului este foarte important.

   In cazul leziunilor pigmentare tinta asupra caruia actioneaza lumina este pigmentul din piele, care absoarbe energia luminii si o transforma in energie calorica sub actiunea careia se produce distructia selectiva  a celulelor care contin pigment.


  Pentru tratament IPL leziuni pigmentare sunt necesare 1-3 sedinte la 3-4 saptamani interval. In timpul tratamentului pacientul simte o usoara senzatie de arsura care persista cateva minute. Post tratament leziunile se inchid la culoare si apare un discret eritem perilezional. In urmatoarele 1-3 saptamani tegumentul devitalizat se descuameaza si este inlocuit de un tegument nou unde pigmentul este diminuat sau absent.
 

tratament IPl pete maronii drmihalceanu

Dermato-venerologie Problemele tale si-au gasit solutia
Tratament IPL leziuni pigmentare