Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Tratamentul IPL leziuni vasculare

Leziunile vasculare care pot fi tratate cu ajutorul dispozitivelor IPL sunt: cuperoza (acnea rozacee), venectaziile, angioamele stelete, hemangioamele.
In aceste cazuri lumina este absorbita de  hemoglobina,  pigmentul continut in celulele rosii ale sangelui si transformata in caldura. Caldura este transferata in peretii vaselor de sange care sunt astfel agresati si inlocuiti prin mecanismele proprii de aparare ale corpului.
 
Dispozitivele IPL de ultima generatie au programe presetate, care permit efectuarea de tratamente cu o lumina de lungimea de unda corecta si nivelul energetic necesar  pentru a distruge vasele de sange.

La pacientii cu piele de  culoare deschisa se obtin  rezultate mai bune.

In timpul tratamentului pacientul simte o senzatie de caldura sau usoara arsura. Imediat dupa tratament se instaleaza la nivelul zonei tratate un eritem si edem care persita cateva ore.

După tratament IPL leziunile vasculare poat să dispară complet sau să aibă o culoare modificată (gri, mai palidă sau chiar să fie de culoare roşu intens). Reducerea treptată a roşeţei generale tegumentare şi a capilarelor dilatate se poate observa în următoarea săptămână după tratament. Tratamentul se poate relua după 2-3 săptămâni dacă pielea este complet refăcută.

In medie sunt necesare 2- 5 sedinte de tratament IPL spatiate la un interval de 2-4 saptamani pentru reducerea sau stergerea vaselor de sange dilatate si cate un tratament de intretinere anual.
 

tratament IPL cuperoza

tratament IPL acnee rozacee

Dermato-venerologie Problemele tale si-au gasit solutia
Tratamentul IPL leziuni vasculare