Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Tratamentul ridurilor prin injectii cu botox (toxina botulinica)

Efectul de stergere a ridurilor pe care il exercita toxina botulinica a fost descoperit intamplator, ca multe alte descoperiri medicale. De atunci utilizarea ei a crescut vertiginos. Toti cei care doresc sa aibe un aspect destins, odihnit si tineresc, femei dar si barbati, apeleaza cu incredere la injectiile cu botox.

Mecanismul de actiune consta in relaxarea muscularurii prin diminuarea transmiterii impulsului de la nerv la muschiul aferent. Ca urmare, injectiile cu botox (toxina botulinica) se adreseaza ridurilor de expresie ale fetei, in special cele din etajul superior al fetei: ridurile de la coada ochiului ("laba gastei"), ridurile intersprancenoase, sau ale fruntii. Dar in ultimii ani utilizarea ei s-a extins si la alte zone: ridurile perpendiculare din jurul gurii, ridicarea colturilor buzelor, ridurile gatului sau dintre sani. Transpitatia excesiva (hiperhidroza) de la nivelul axilelor, palmelor sau fruntii poate fi de asemenea tratata prin injectarea unor mici cantitati de botox.

Cum decurge tratamentul ridurilor cu botox la Centrul Medical Dr Mihalceanu Timisoara:

La o prima consultatie pacientul expune medicului ce imbunatatiri doreste sa aduca aspectului sau. Medicul va efectua evaluarea tegumentului si musculaturii zonelor care urmeaza sa fie tratate si va explica care sunt cele mai bune metode de tratament pentru a obtine rezultatul dorit. Adeseori sunt necesare procedee combinate. Tratamentului cu toxina botulinica i se pot asocia tratamentul ridurilor restante sau din zone la care toxina botulinica nu se preteaza, cu substante de umplere (acid hialuronic), pilinguri chimice, tratamentul laxitatii cu radiofrecventa, etc.

Se vor identifica eventualele contraindicatii si se vor discuta efectele nedorite. Este foarte important ca medicul sa fie informat despre tratamentele estetice anterioare.

Tratamentul cu botox nu necesita o pregatire prealabila a pacientului si se poate efectua consecutiv cosultatiei. Consta in injectarea unor cantitati extrem de mici de toxina in anumite puncte cu un ac foarte fin, si nu necesita anestezie. Dupa tratament pacientul poate sa-si reia activitatea imediat, interventia facand parte din categoria tratamentelor din pauza de masa. Efectul incepe sa se instaleze dupa 3-5 zile si este maxim la 2 saptamani de la injectare. Durata lui este in medie 6 luni pentru ca botoxul este metabolizat de catre organism. A doua sedinta de tratament se poate efectua la 3-6 luni de la prima, iar ulterioarele la 6-9 luni. Chiar si dupa ce efectul toxinei a incetat, dezobisnuindu-va de a folosi reflex musculatura responsabila de formarea ridurilor, veti avea un aspect destins si luminos.
 Dermato-venerologie Problemele tale si-au gasit solutia
Tratamentul ridurilor prin injectii cu botox (toxina botulinica)