Intrebarile dumneavoastra trebuie sa contina un limbaj adecvat, fara cuvinte obscene sau ofensatoare. Pentru a primi un raspuns cat mai exact, va rugam sa fiti cat mai detaliati in descrierea afectiunii sau nelamurii pe care doriti sa o impartasiti cu echipa noastra.
Va multumim.
Barbu Gabriel (Ginosa) in data de 15/09/2022 intreba:
"Am o problema de cateva luni, mi-au aparut niste pete albe sau bube pe partea interna a penisului mai exact langa "ață" la început nu ma deranja dar in timp am inceput sa am probleme decalotarea penisului fiindca am o durere cauzata de aceste pete sau bube ,am incercat metoda cu ceai de musetel dar nici un rezultat"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Este necesar sa va prezentați la un consult dermato-venerologic unde vi se va efectua un examen microscopic al secreției/depozitului din zona respectiva (nu va spălați cel puțin 12 ore înainte de recoltare), în funcție de rezultat veți primi un tratament.
Beatrice S. (Timișoara) in data de 17/08/2022 intreba:
"Bună ziua. Eu și soțul am fost diagnosticați cu gonoree. De peste un an de zile luam tratament cu antibiotice fără nici un rezultat. Ne puteți îndruma spre un doctor care ne poate ajuta în problema aceasta cu un tratament eficient? Va multumim."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tratamentul gonoreei este apanajul specialității dermato - venerologie. In clinica noastră tratam cu succes gonoreea.
Oana Tonita (Timisoara) in data de 09/03/2022 intreba:
"Buna ziua. Fiul meu, in varsta de 16 ani, a fost diagnosticat anul trecut cu hidrosadenita supurativa cronica la ambele axile si a urmat un tratament cu Doxiciclina timp de 5 luni. In acest timp, inflamatiile s-au redus, astfel ca mai sunt doar 3-4 glande inflamate per axila, iar abcesele au disparut. Totusi, am observat ca mai apare cate un abces asociat cu un fir de par crescut sub piele. Intrebarea mea este daca se poate ajuta vindecarea hidrosadenitei cu epilarea definitiva cu IPL a parului din zona axilelor. Eventual si un tratament cu lumina intens pulsata pentru reducere inflamatiilor ramase. Daca raspunsul este afirmativ, doresc sa fac si o programare pentru un consult. Multumesc frumos."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Epilarea IPL reduce riscul de recurenta si extensie a hidrosadenitei, dar exista forme clinice mai avansate care necesita tratament chirurgical de excizie al sinusurilor si fistulelor fibroase. In clinica noastră efectuam de rutina ambele proceduri.
Dante Constantin (Timișoara) in data de 19/08/2021 intreba:
"Bună ziua, de cativa ani am pe capul penisului niste papule albe si au devenit foarte enervante. Cum pot scapa de ele? Tin sa precisez ca am n-am avut niciun contact sexual neprotejat si uneori prezint senzatii de mancarime in zona genitala si usturime la urinat."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Prezentai-va la un consult la dermto-venerolog. Examenul clinic este esențial.
Manda Flavian (Oravita) in data de 11/07/2021 intreba:
"Am fost depistat cu hpv. Mi s a dat Isoprinosine, am luat de 4 săptămâni, nu răspund la tratament. Ce altceva as putea lua sau ce este de facut?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Isoprinozine este doar tratament adjuvant nu antiviral. Din păcate un antiviral eficient anti HPV nu exista. In schimb exista opțiuni de tratament distructiv al leziunilor (electo/radio/laser chirurgie, crioterapie, tratament topic distructiv), care se efectuează de către dermatolog în cabinet.
Serbu Antoneta (Galati) in data de 09/05/2020 intreba:
"Vă rog dacă puteți să mi recomandati un tratament pentru pată de la arsură solară mulțumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Daca este doar o pata eritematoasa, va dispărea spontan lent în timp. Pana atunci trebuie sa o protejați de soare, in caz contrar se transforma in pata pigmentara. daca este deja pigmentara va recomadam sa va adrsati unui dermtolog (tratamentul este mai complex si poate necesita proceduri efectuate in cabinet ca IPL, Laser, peeling, micronidleeng, etc)
Foca Silvia (Timisoara) in data de 11/02/2020 intreba:
"Buna ziua,
Am o problema la unghiile de la mâini lichen plan unghiul. După mai multe investigații și tratamente medicamentoase cu Roaccutane și mai multe creme ( ultimele protopop de 0,1% si closanasol , as avea nevoie de ajutorul d-voastră.AM aceasta problema de vreo 2 ani
si in ultimul timp mi-au fost afectate toate unghiile. Va multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Lichenul plan unghial raspunde greu la tratament. Va asteptam la un consult cand doriti, cu programare prealabila telefonica.
Chiruca Marinela (Galați) in data de 25/01/2020 intreba:
"Am o problemă de ordin dermatologic, datorită tenului gras și secreției sporite de sebuum, porii mei au devenit foarte vizibili la numai 18 ani și par sa se extindă. Acest lucru se poate remedia?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tipul de ten (in cazul dumneavoastra - tenul gras), este mostenit genetic si nu poate fi radical influentat.Totusi exista tratamente, care efectuate periodic, estompeaza porii dilatati: cosmetice corespunzatoare, extractie de comedoane, microdermabraziune, peeling chimic, microneedlin, biorevitalizare. Mergeti la un consult dermatologic si veti fi consiliata corespunzator.
Iancu Camelia (Timisoara) in data de 22/10/2019 intreba:
"Buna ziua, as avea o intrebare in legatura cu procedura de rinoplastie nechirurgicala. As dori sa stiu cam intre cati ml de acid hialuronic se folosesc si cam in jur de ce pret ar fi? Multumesc frumos,
O zi buna!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Pentru efectuarea rinoplastiei nechirurgicale cel mai adesea 0,5- 1ml acid hialuronic este suficient. Exista variatii in functie de pacient. Veti primi un raspuns mai exact dupa efectuarea unei evaluari de catre medic (la noi consultul initial este gratuit).
Enescu Nicolae (Drobeta Turnu Severin) in data de 30/07/2019 intreba:
"De aproximativ 3 ani au început sa-mi apară negi plăti pe torace (nu pe miini sau pe picioare),au culoarea pielii dar am observat ca uni sau închis la culoare.
Eu din naștere am avut negi pe piele dar maro de culoare închisă care au crescut foarte încet, acuma am 57 ani și sunt cam mari și inestetic.
Trebuie sa mă prezint urgent la un control de specialitate ?
Poate fi doar un virus sau este ceva mai grav ?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Posibil sa fie keratoze (veruci) seboreice. Culoarea lor este variabila in functie de grosime si fototipul pielii. Sunt cauzate de anumite tipuri de HPV (human papilloma virus) si se extind in timp ca numar si dimensiuni. Tratamentul lor este de competenta specialistului dermatolog.
Enache Sergiu Sebastian (Onesti) in data de 01/07/2019 intreba:
"Am chist pilondial de vreo 2 luni jumate. Cum procedez?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Mergeti la un consult la dermotolog sau chirurg.
Jurca Voichita (Magura) in data de 29/06/2019 intreba:
"Am fost cu o alunita de pe gat la un medic si mia aplicat tratament pentru ea. Mi la ars de la radacina dar alunita tot acolo este si mia zis ca o sa cada singura peste 2-3saptamani dar sa nu o rup eu sau o las sa cada singura . A trecut 4 zile de atunci si am dat cu mana in ea si am rupto si curge sange. Ce sa fac?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Aplicati un plasture si solicitati un control la medicul care a efectut tratamentul.
Pintea Alexandra (Timisoara) in data de 08/04/2019 intreba:
"Buna ziua! Care este pretul pe ml pentru botox? Ma intereseaza pt ridurile de expresie de pe frunte."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
La nivelul fruntii se trateaza cu toxina botulinica ridurile intersprancenoase (glabela) si ridurile orizontale. In clinica noastra tarifele variaza pentru ca tratamentul este personalizat fiecarui pacient. In medie tariful este 100 euro pentru glabela si 50 euro pentru ridurile orizontale.
Berta Mihăilescu (Timisoara) in data de 16/02/2019 intreba:
"Buna ziua. As avea o intrebare legate de herpes genital. După 4 zile de la un contact sexual neprotejat cu soțul meu am început sa am o usturime și mi-au apărut niște “bubițe” una după alta. Am fost la ginecolog și mi-a spus sa fac anticorpi anti herpes 1/2 img și igg ambele ieșind pozitive dar cu valori puțin crescute fata de limita. Am primit tratament cu acilclovir pastile și unguent și au dispărut . Soțul meu nu are nici un fel de simptome se poate sa fi luat de la el dacă nu are leziuni? El nu a întreținut relații sexuale cu alte femei. Se poate transmite și prin sex oral? In urma cu 2 ani am avut o alta relație dar pana acum n-am avut nici un simptom. Tot ce mi-aș dori sa știu este dacă am asta de la vechiul partener sau de la soțul meu. Credeți ca este o infecție recenta sau poate fi din relația anterioară? Va mulțumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Herpesul genital poate fi cauzat de virusul herpetic tip 2, dar si de tip 1 si se transmite prin orice fel de contact sexual (genital, oral, anal). Primoinfectia este de regula simptomatica, poate insa trece si neobservata (semne minime sau absente). O parte dintre pacienti reman purtatori de virus si in anumite circumstante infectia se reactiveaza (diminuare temporara a sistemului imun). In situatia dumneavoastra concreta este greu de raspuns care partener a fost sursa. Probabil ca este vorba de o reactivare a unei infectii mai vechi.
Timon Simona (Timisoara) in data de 11/02/2019 intreba:
"Buna.de 1 an jumate mia aparut cuperoza pe față doar în zona obrajilor spre nas,de la bun început m-am dat cu tot felul de creme,uleiuri si degiaba.ce imi recomandați?va multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tratametul cuperozei este complex - igenodietetic, topic local, (care previne progresia) si coagularea vaselor cu dispozitive ca lumina intens pulsata, lasere vasculare, radifrecventa.
DRIND ILIE MARIAN (TIMISOARA) in data de 27/01/2019 intreba:
"De ceva timp imi apar pete rosii pe fata,mai exact in zona nasului,iar dupa ce roseate dispare raman scuame . Exista tratanent pentru a scapa de aceasta problema?
Multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
In principiu exista tratament pentru leziunile descrise de dumneavoastră. Mai întâi trebuie stabilit exact diagnosticul si identificați factorii de declanșare si întreținere. Pentru acest lucru este necesar un consult dermatologic.
Faur Codrin (Arad) in data de 18/01/2019 intreba:
"Buna, intrebarea mea este legata de tatal meu care are o rana pe obraz de aproximativ 1 cm si nu se mai vindeca, a fost la un medic dermatolog si la diagnosticat cu calcinom bazocelular. Nedumerirea mea este ca nu I-a facut nici o analiza.
Ce analize trebuie facute pentru a vedea exact cauza .
Multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Diagnosticul de carcinom bazocelular se pune de regula in majoritaea cazurilor prin examinarea pacientului. Se poate utiliza complementar examenului clinic dermatoscopia. Examenul histopatologic al leziunii se efectueaza pentru confirmarea diagnosticului clinic, bine inteles, dupa ce aceasta este excizata chirurgical. Pentru leziunile mici se practica biopsia excizionala, adica se indeparteaza chirugical din start intrega leziune si nu doar un fragment. Analizele de sange nu au relevanta pentru diagnostic. Imi permit sa va fac doua recomandari:
1.efectuarea cat mai rapida a tratamentului chirurgical pentru a nu lasa timp leziunii sa progreseze
2. cand mergeti la un consult puneti toate intrebarile medicului examinator, acesta este cel mai in masura sa va raspunda
Claudiu Cheregi (Arad) in data de 04/01/2019 intreba:
"Buna ziua, as dori sa scap de cateva capilare sparte de pe nas, pe nas am putina roseata, si pielea incepe sa fie ca si coaja de portocala pe frunte si pe obraji, imi puteti spune daca in urma unui peeling mediu pot scapa de toate aceste probleme si cat ar costa aceasta procedura. Va multumesc! Astept raspunsul dvs. !"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Leziunile vasculare (telegiectazii sau "vase sparte" cum le numiti dumneavoastra) se pot trata cu IPL (lumina intens pulsata), laser vascular sau radiofrecventa. Aspectul pielii de "coaje de portocala" este imbunatatit de peelingurile chimice. Pentu informatii concrete situatiei dumneavoastre consultati un dermatolog.
Trif Marina (Sannicolau Mare) in data de 10/11/2018 intreba:
"Buna seara ! am recomandare de la dr Alma , baiatul meu in varsta de 15 ani este pacientul doamne dr Alma a avut o acnee in urma careia a ramas cu cicatrice , doamna dr Alma ma indrumat catre dumneavoastra pentru un piling chimic ....copilul mai este sub tratament , azitrox , apa micilara si isotrexin ....sar putea sa va trimit o poza? sa vedem pe cand ar fi posibil sa ajung la dumneavoastra . Va multumesc frumos , o seara frumoasa !"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Peelingurile superficiale pot fi efectuate încă din faza inflamatorie (pacientul mai prezintă coșuri roșii, inflamate) în paralel cu tratamentul medicamentos local sau sistemic clasic. Acestea previn apariția de noi leziuni si estompează petele si cicatricile. Ulterior când inflamația s-a remis se poate face direct un peeling mediu care acționează pe cicatricile post acnee mai profunde chiar si pe cele mai vechi.
FUNDEANU LOUISE MARIA (Timișoara) in data de 27/10/2018 intreba:
"Bună ziua! Copilul meu prezintă pe limba 3 papile de culoare alba de aproximativ 3 mm crescute deși par a fi papile filiforme după aspectul lor, .. copilul are 1 an și 2 luni și le are de vreo 2 luni. Prima data am crezut ca este o afta dar in fiecare zi creșteau și azi am realizat ca sunt ieșite ca niște fire. Ce ar putea fi?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Mergeti cu copilul va rog la un consult dermatologic. Fara sa-l vad pot emite doar supozitii de diagnostic nu diagnosticul corect.
Beniamin Marc (Făget Timiș) in data de 21/09/2018 intreba:
"Bună ziua, am trimis un imail zilele trecute, sunt interesat de tratamentul cu Botox pentru hiperhidroză, menționez că transpir foarte tare la mâini când sunt la școală, care sunt șansele de reușită a tratamentului? Mulțumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Infiltratiile cu toxina botulinica sisteaza sau diminua transpiratia pentru o perioada de 6- 9 luni. Pentru informatii suplimentare va invitam la un consult gratuit.
Cristina Steta (Timisoata) in data de 01/08/2018 intreba:
"M-ar interesa o gutiera pentru bruxism"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Va invitam la un consult pentru informatii suplimentare
Adrian (Timis) in data de 28/07/2018 intreba:
"Buna ziua,
Am si eu o mica problema unghile mele ( 8 din 10 ) au la varf si sau pe parti dungi care incep de la varful unghiei si ajung pana la aprozimativ mijlocul ei.
3 dermatlogi au zis 3 lucruri diferite. Vreau sa stiu daca exista ceva analize medicale de laborator care pot sa imi zica ce am sau sa excluda unele dintre diagnosticurile date de medici ( ei nu mi-au dat nici o analiza deoarece au zis ca ei stiu mai bine)
Sub unghie pilea se "macina" ( nu am o explciatie mai stintifica).
Poza cu unghile:
https://ibb.co/d89NDo
https://ibb.co/midtKT
https://ibb.co/iezNDo
Va multumesc pentru ajutor"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Investigatiile care se pot efectua in vederea unui diagnostic mai precis in cazul afectiunilor unghiale sunt: examenul micologic al depozitului subunghial, analize de sange in vederea depistarii altor probleme de sanatate care asociaza modificari unghiale, dermatoscopia unghiei (pentru leziuni pigmentare), biopsia de lama si pat unghial (in caz de suspiciune leziuni tumorale). Acest forum ofera informatii orientative nu substitue o consultatie de specialitate, pentru ca acest lucru este imposibil de realizat.
Florentina Petrovici (Folea) in data de 17/07/2018 intreba:
"Buna ziua,
eu am o problema ca nu imi creste parul, nu imi pica aproape deloc, nu ma vopsesc , am o alimentatie diversificata in care consum, fructe , legume, carne ,paste fainoase ...etc
Nu sufar d ealte boli, mi-am facut si investigatii pentru glanda tiroida si totul este OK, dar parul nu imi creste foarte , foarte lent, am incercat diferite tratamente cu masca prparata in casa , ma spal cu sampon de calitate de la John Freida , ma day cu ulei de argan si macadamia, dar din pacate nu ma ajuta la nimic.Am luat si o cura de 3 luni de supliment de vitamine si minerale de la Dr Hart, si tratament 3 luni cu Foltene .
Va rog sa imi spuneti unde sa ma adresez si ce ar trebui sa fac.
Multumesc ."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Problema dumneavostra poate fi rezolvata doar daca va prezentati la un consult de specialitate.
Draghici Luminita (Timisoara) in data de 13/07/2018 intreba:
"Buna ziua ! Va rog sa imi spuneti prin ce procedeu faceti tratamentul penntru papiloame . Va multumesc !"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tratamentul papiloamelor virale este distructiv (electro/radio/laser chirurgie, crioterapie, etc). Noi preferam radiochirurgia deoarece este eficienta, rapida, vindecare cu minimum sau fara cicatrice (depinde si de localizare si dimensiunea leziunii) si nu in ultimul rand este accesibila si pentru cei cu venituri mai reduse.
Bondari Ana (Stefan-Voda) in data de 02/07/2018 intreba:
"Cum pot scapa de verigeturi"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tratamentul vergeturilor consta in stadiul incipient (faza initiala cand striurile sunt violacee) in topice pe baza de retinoizi. Vergeturile vechi (striuri albe) implica tratamente complexe si un numar mare de sedinte: dermabrazie, peelinguri chimice, anumite tipuri de lasere/IPL, PRP, mezoterapie, etc.
Brincovan Gheorghe (Timisoara) in data de 30/06/2018 intreba:
"Salut.M am prezentat la dermatolog cu fata rosie.Mi s a spus sa iau IVATHERM 2 saptamani.Rezultatele nu au aparut asa cum trebuie,pentru ca inca am fata rosie.ma puteti ajuta in aceasta privinta?Multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
"Fata rosie" poate fi intalnita in multe afectiuni si de regula tratamentul este de durata, Va putem "ajuta" doar cu sfatul de de a va prezenta din nou la un consult dermatologic.
Neica Anuta (Tecuci) in data de 17/06/2018 intreba:
"Buna ziua!am tenul senibil,reactiv si nu reusesc sa.mi gasesc o crema potrivita.am folosit bioderma ar anti.roseata si avene crema hidratanta anti.roseata cu spf 20 (nu am roseata localizata) si cu ambele dupa aplicare imi apare roseata in obraji si pe frunte dupa care dispare in 15 minute.este normal?am renuntat la ele de frica sa nu imi faca mai mult rau.multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Consultati un dermatolog pentru a va asigura ca aveti un ten sensibil, mai intai. Cu siguranta acesta va sti ce produse cosmetice sa va recomande.
Pirvu Diana (Bucuresti) in data de 06/05/2018 intreba:
"Buna ziua! Acum doua sapt si ceva mi-am facut blefaroplastie cu laserul la pleoapele inferioare. Dar ma ingrijoreaza faptul ca inca am portiuni umflate care la palpare sunt un pic mai tari. Va rog frumos daca puteti sa ma sfatuiti cu ceva . Multumesc frumos!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Medicul care a efectuat procedura este cel mai în măsura sa va sfătuiască.
Misea Lavinia (Resita) in data de 23/04/2018 intreba:
"Buna
De 2 ani mi-au apărut pete pigmentare pe frunte ,în zona T si pe buza superioară.Am urmat diferite tratamente dermatocosmetice dar fără rezultat.Terapia IPL ma poate ajuta?
Multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Da, tratamentul IPL poate funcționa în cazul hiperpigmentarii postinflamatorii si a melasmei. Este indicat totuși a se efectua în sezonul rece, pentru a evita reapariția pigmentatiei. Foarte important este decelarea si îndepărtarea cauzei de hiperpigmentare si fotoprotectia. In caz contrar rezultatele sunt modeste.
Bianca Ardeleanu (Deva) in data de 22/04/2018 intreba:
"Bună ziua! Cum scap de acneea si firele de par de fata cauzate de cortizon?
Dupa o trombocitopenie iatrogena urmată de transfuzii cu trombocite si tratament cu cortizon ( medrol) m-am ales cu aproape toate reactiile adverse ale cortizonului ( mai exact sindromul cushing iatrogen). Sunt in a doua luna si sunt in scădere cu medrolul, de la 32mg/zi sunt la 16mg si pe cand închei cea de-a 3-a luna ar trebui să scap complet de el. Probabil acneea se va retrage, la fel si aspectul feței de lună plină, husa.. etc, insa ce fac cu firele de par de pe fata care nu sunt puține?!
Multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Hirsutismul iatrogen este si el reversibil în câteva luni după finalizarea corticoterapiei. Pana atunci este recomandabil sa se efectueze un tratament atât pentru acnee cat si pentru excesul de par sub supravegherea unui dermatolog.
Strut Ioana (Timisoara) in data de 16/02/2018 intreba:
"Ma confrunt de cativa ani cu cearcane si pungi sub ochi .cum pot scapa de ele?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Joncțiunea obraz - pleoapa inferioara se accentuează cu vârsta si apare o adâncitură ( rezultând o varianta de cearcane). Umplerea acesteia cu acid hialuronic ameliorează mult aspectul. Daca exista si o laxitate tegumentara accentuata poate fi nevoie de blefaroplastie a pleoapei inferioare. Un consult prealabil va poate furniza informații personalizate.
Vilceanu Daniela (Timisoara) in data de 08/02/2018 intreba:
"Am o problema in legătura cu vergeturi...sunt încă rosi..ați putea sa le faceți ceva cu laserul ? Am mai fost la Dvs și mi-ați dat niște creme și nu mi-au trecut deloc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Vergeturile sunt foarte dificil de tratat. Dispariția completa a cestor leziuni nu poate fi încă obținuta prin mijloacele actuale de tratament. Tratamentele topice aduc discrete îmbunătățiri doar în stadii foarte incipiente. Noi deținem lumina intens pulsata ( IPL ). Câteva ședințe le estompează, dar nu se șterg complet. Mai eficiente după părerea noastră sunt peelingurile chimice.
Moga Marinela (otelu rosu) in data de 30/01/2018 intreba:
"Buna seara. Am 33 de ani si cearcane mov. Ce tratament as putea face si cat ar fi pretul? Acum sunt in Austria,dar cand ma intorc in tara as vrea sa fac tratamentul...undeva in 3 saptamani. Astept raspunsul dvs. Multumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Cearcănele se pot trata prin injectare de acid hialuronic (Redensity II sau Volbela-Juvaderm). Tarifele variază în funcție de cantitatea utilizată intre 125- 250 euro. Va comunicam mai exact după ce va examinăm.
Lache Nelida Maria (Calarasi Jud Calarasi) in data de 20/01/2018 intreba:
"Buna seara cam de un de zile am partea de sub sprincene umflate nu am nici uñ simtom doar ci d si cind ma mai maninca dar foarte rar atit ca ma deranjeaza estetic.Tin sa precizez ca am doua fibroame mici niste chisturi la piept si un chist in zona bucala.Ce pot sa fac ? Mi-am facut analize si inv. nimic concret Am 43 de ani si cred ca intru in perioada de premenopauza"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Problema descrisa de dumneavoastra poate fi o dermatita a ploapei, edem, sau pur si simplu o laxitate a pielii legata de fenomenele de imbatranire cutanata. Fiecare dintrea acestea are cu totul alt remediu (de la tratament local pana la chirurgie plastica). Consultati un medic cu experienta si o sa va lamureasca.
Cravtov Emilia (urziceni) in data de 20/01/2018 intreba:
"sotul meu are hidrosenita supurativa am incercat mai multe tratamente si nu au avut nici un rezultat din contra sint din ce in ce mai agrsive ,este si diabetic,va rog frumos sa ne ajutati daca exista un tratament . va multumesc anticipat"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tratamentele disponibile pentru hidrosadenita supurativa sunt medicamentoase si chirurgicale (incizie cu drenaj, excizie traecte fistuloase) si de lunga durata. Chiar daca nu se obtine o vindecare completa, ameliorarea semnificatica a bolii este posibila. Noi am obtinut rezultate bune asociind tratamentul medicamentos cu radioexcizia.
Alexandra Glavan (Timisoara) in data de 18/01/2018 intreba:
"Buna ziua,
Cat costa umplerea cearcanelor cu acid h.?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tarifele sunt în funcție de cantitatea de acid hialuronic utilizata, deci variază de la un pacient la altul. In principiu 1ml costa 250 euro. Când veniți la consult va putem furniza informații mai exacte. Noi lucram cu cele mai bune branduri: Juvaderm (Volbella) si Teosyal (Redensity II). Acestea sunt forme de acid hialuronic special create pentru tratamentul cearcănelor si bine tolerate.
Bodin Eva (Basildon .UK.) in data de 13/01/2018 intreba:
"Buna ziua. In cazul in care as face o sedinta de tratament cu ILP care este perioada limita a anului in care as putea sa fac asta.Va multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
După tratamentele IPL este contraindicată expunerea la soare timp de aproximativ 4- 6 săptămâni. Pentru fată, zonă care este permanent expusă, evitam sa efectuam aceste tratamente în timpul sezonului însorit, sau dacă le efectuam, recomandam pacienților masuri de foto-protecție stricte.
Tanase Irina (Ploiesti) in data de 17/12/2017 intreba:
"Cum ar trebui sa reacționeze pielea după peelingul cu laser? Este normal sa apăra coși in perioada de recuperare? (Țin sa Menționez faptul ca am făcut peeling cu laser,iar asta este a 3a zi de recuperare și mi-au apărut câțiva coși ,unii sun piele ) mulțumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Recuperarea după peeliguri (cu laser sau chimice) durează în funcție de profunzime de la 2- 3 zile la 7- 10 zile si consta în următoarele etape: eritem (primele 2 - 3 zile), descuamare (se cojește pielea) următoarele 3- 5 zile. In aceasta perioada pielea necesita o îngrijire speciala. Informații complete oferă de regula medicul care efectuează tratamentul.
Trofenciuc Alina (Caransebes) in data de 11/12/2017 intreba:
"Buna seara am și eu o întrebare am și eu o aluniță la Barbie și ii mai scot firele de par cu penseta ca nu le suport și nu îmi place cum arată este micuța nu este mare dar in seara asta am ciupit-o umpic și mi-a dat sângele puțin este motiv de îngrijorare poate fi periculos sa dea spre cancer sau ?? Mulțumesc frumos"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Traumatismele repetate pot creste riscul de malignizare. Acest lucru se întâmplă lent în timp. Este bine sa monitorizați aceasta alunita (si altele dacă mai aveți) prin vizite anuale la dermatolog. Dermatoscopia ne ajuta sa depistam foarte precoce cancerele pielii. O alta alternativa este excizia chirurgicala.
Pentru informații suplimentare si concrete va invitam la un consult.
Cătălina Ana (Timișoara) in data de 05/11/2017 intreba:
"Bună ziua,
Am de aproape un an foliculita în zona gambelor și aș dori să știu ce aș putea face pentru a o trata.
Mulțumesc! O zi bună!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Probabil este vorba de o pseudo-foliculita, datorata schimbări directivei de implantare a firelor de par consecutiv epilării. Un specialist dermatolog va recomanda tratamentul necesar după consultul medical.
Cozma Ioan (Timisoara) in data de 19/10/2017 intreba:
"Buna ziua,
Din anii de liceu (am 60 ani acum) am ramas cu o epidermofitie interdigitala la ambele picioare, atunci am fost spitalizat si tratat. Nu am mai avut probleme ani de zile, rareori cand aparea puneam fluoncinolon si trecea.
De 2 luni apare tot mai de si in zone ale corpului tot mai numeroase, si nu mai se retrage cu fluoncinolon.
Exista un tratament pentru asa ceva ?
Va multumesc pentru raspuns !!!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Daca chiar aveți o epidermofitie, tratamentul cu fluocinolon are ca rezultat imediat estomparea inflamației, dar pe termen lung produce extensia afecțiunii, deoarece acesta conține un corticoid puternic care scade apararea normala a organismului la infecții. Va recomandam sa mergeți la un consult la dermatolog. Se poate efectua si un examen micologic, test care certifica prezenta epidermofiției. In acest caz tratamentul este cu totul altul.
Mihaela Dodon (Timisoara) in data de 10/10/2017 intreba:
"Exista alt tratament pentru caderea parului cauzata de excesul de testosteron/ovare polichistice in afara de reglarea hormonilor? Acum iau Duphaston pentru reglarea menstruatiei dar parul imi cade foarte tare in continuare."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Parul nu mai cade abia după aproximativ 6 săptămâni de la corectarea cauzei. In plus este posibil sa aveți si alte cauze de căderea parului, iar Duphastonul nu are efect antiandrogenic (nu scade testosteronul).
Marcovici Veronica (Timisoara) in data de 04/10/2017 intreba:
"Buna ziua. As dori sa va spun problema mea si totodata sa intreb daca dumneavoastra o puteti rezolva. La incheietura piciorului mai mult spre partea intima mi-a crescut un fir de par invers si imi puroiaza. Am fost la medic si m-i s-a facut o incizie locala de curatare la care m-i s-a spus ca daca nu imi trece atunci trebuie operat deoarece firul de par este crescut prea adanc. Doresc sa va intreb efectuati astfel de operatii si care ar fi costul acesteia? Multumesc anticipat."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Efectuam în mod uzual dermato-chirurgie si bineînțeles si astfel de intervenții. Tariful orientativ este 300 lei pentru excizia simpla în anestezie locala. Detalii suplimentare veți primi după consult.
Cirstoiu Alexandra (Tg Jiu) in data de 02/09/2017 intreba:
"Bună ziua,
Acum câteva luni,mai exact martie,mi-a apărut sub limba, spre vârf,o bășica asemănătoare unei afte.In timp s-a mărit, în jur de 5 mm,situație în care am fost nevoita sa o îndepărtez chirurgical prin excizie,fiind diagnosticata cu formațiune papilomatoasa (conform spuselor medicului ar fi de natura virala) Primul papilom l-am îndepărtat acum o luna,apoi au reapărut și altele mai mici care se măresc și apoi devin dureroase.Mentionez ca urmez un tratament medicamentos cu isoprinosine și igiena locala.As dori sa știu dacă aceste papiloame localizate sub limba pot fi îndepărtate și în alt mod,mai eficient si dacă sunt necesare investigații suplimentare (test hpv de exemplu)pt a scăpa definitiv de aceasta problema.
Mulțumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Testul HPV nu este necesar deoarece diagnosticul a fost deja confirmat de examenul anatomopatologic. Aceasta ar putea eventual stabili tipul de HPV, dar acest lucru nu schimba cu nimic tratamentul la acest moment. Alte variante de tratament sunt tot "chirurgicale" , de exemplu disecatie cu electo/radio cauter sau laser chirurgical. Nici una nu previne apariția de noi leziuni. Nu disperați însa, majoritatea pacienților elimina virusul după un interval de 2- 3 ani. Pana atunci trebuie sa fiți sub supraveghere medicala si sa efectuați tratamentul recomandat de medicul dumneavoastră.
Marya Bogdan (Tg jiu) in data de 02/09/2017 intreba:
"Buna ziua, mi au iesit niste bube rosi mari pe fese....fara lichid doar mancarimi acceptabile.va rog un sfat..un tratament...ce ar putea fi...multumesc anticipat!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Mergeți la un consult la dermatolog. Tratament fără examinare clinica nu se poate prescrie.
Jianu Georgiana (Dr Tr Sev) in data de 18/08/2017 intreba:
"Buna seara , va rog sa.imi spuneti daca ma puteti ajuta sa scap.de urticarie. Mentionez ca ama facut toate testele si nu st alergica la nimic,analize peste analize..toate st ok. Acum iau Medrol de 16 insa daca nu il iau ma umflu toata si ma mananca piele si incep sa apara petele rosii.Multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Nu întotdeauna se poate identifica alergenul in cazul urticariei. Tratamentul este oricum pe termen lung, preferabil fără corticoterapie sistemica. Regimul alimentar este si el foarte important. Cu răbdare si perseverenta din partea pacientului se poate "scăpa" de urticarie.
Grecu Lorena (Timisoara) in data de 18/08/2017 intreba:
"Buna ziua, am un xantom la nivelul pleoapei și m-ar interesa ce metode de excizie aveți ? Faceți și electrocauterizare și dacă da, îmi puteți spune ce riscuri prezintă procedura ? Sau îmi puteți recomandați alta metoda de tratament ? Mulțumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Noi îndepărtam xantelasmele prin excizie chirurgicala, iar pe cele mai mici prin radio-cauterizare. In principiu ambele proceduri sunt lipsite de riscuri, dacă indicația tratamentului este făcuta corect. Inainte de procedura explicam concret fiecărui pacient toate detaliile legate de tratament.
Schneider (Anina) in data de 08/08/2017 intreba:
"Vreau sa stiu dacă sotrenul tratează și semnele lasate de acnee"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
SOTRETUL previne aparitia cicatricilor. Cicatricile vechi nu mai sunt influențate de acest tratament. Exista însă alte opțiuni de tratament pentru cicatricile post acnee: peelingurile chimice sau cu laser, dermabraziunea (medicala nu microdermabraziunea efectuata in saloanele cosmetice), PRP (platelet-rich plasma), umplere cu acid hialuronic.
Dicut Nicoleta (Periam/Timis) in data de 07/07/2017 intreba:
"Buna ziua,
Problema mea are o vechime de 3 ani si jumatate si îmi distruge efectiv viata,se numeste prurigo nodular si se manifesta prin mancarimi crunte ale bubelor ( noduli) care mi au apărut pe brate,pe picioare si pe fund.Ma scarpin pana sângerez (nu ma pot oprii!) iar apoi mă doare si îmi ia foc toata pielea...ma maninca in special seara si noaptea.Pana acuma am văzut zece medici dermatologi pe la diferite cabinete private din Timișoara,am stat de doua ori internata la clinica de dermato din Tm,am văzut un endocrinolog,am facut zeci de serii de analize si in final am ajuns la un psihoterapeut specialist in hipnoza care dupa câteva sedinte mi a spus ca sunt perfect sănătoasă si ca nici un caz problema mea nu este de natura psihologică ( nenumărații dermatologi in neputinta lor si lipsa lor de interes si răbdare sa mă asculte si sa cautam oarecum cauza m au facut sa cred ca ar fi totul in capul meu) .Este frustrant sa platesti zeci de consultatii si sa pleci la fel de bstratat cumai venit! Va scriu in speranța disperată ca in echipa dvs s ar afla un medic bun dispus sa mă asculte si sa vrea sa mă ajute.....
Am luat nenumărate antihistaminice...de la loratatina,desloratadina,cetirizina,levocetirizina,
tamalis,antibiotice cand mi s au infectat leziunile,antiinflamatoare,si apoi toate unguentele existente sub soare....enumar ce îmi aduc aminte...fucidin..nidoflor...mixtura mentolata,calamina,cicatridina,duac gel,betametazona,clobetasol...corticosteroizi...locoid ,advantan,unguente pe baza de oxid de zinc si petroleum.....am dezinfectat cu...betadina...gentian violet...am folosit pansamente umede impregnate cu oxid de zinc..am facut bai cu tarate....si tot felul de alte solutii prescrise de doctori...iau uneori bromazepam sa pot dormii câteva ore.......
As vrea sa stiu daca la clinica dvs se poate face biopsia unui nodul de exemplu...vreau sa stiu daca thalimide sau hidroxizina..sau (atarax-care nu se mai gaseste la noi)sau orice imunosupresor ar fi o idee buna...prednisonul rezolva problema doar temporar..apoi boala ataca mai rau.......
Am tinut diete peste diete,nu sunt alergica la nimic si nu am nici o intoleranta alimentara....
Ca sa nu ma lumgesc mai mult decât am facut o deja ,o sa mă opresc aici si daca cineva îmi va răspunde pe mail sau telefonic,o sa vin la cabinetul dvs ...efectiv nu mi mai permit alte consultatii asa doar sa aud tot ce stiu deja.Va multumesc mult si va rog iertati mi "tonul" frustrat...am ajuns la capătul puterilor....multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Prurigo nodular este o afecțiune intradevar foarte greu de tratat si frustranta pentru pacient dar si pentru medici. Dacă nu răspunde la terapia uzuala exista si alte variante ca imuno-modulatorii topice sau sistemice.Biopsia cutanata este indicat a se efectua dacă sunt dubii de diagnostic. In situația in care mai doriți un alt consult noi va stam la dispoziție (efectuați o programare telefonica).
Munteanu Rodica (Medgidia) in data de 06/07/2017 intreba:
"Buna seara. Am un baiat cu nevus flammeus pe fata, am incercat tratamentul cu laser, dar fara nici un rezultat. Se poata face operatie estetica? Multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Excizia chirurgicala a nevului flameus poate fi efectuata când leziunea este de dimensiuni mici. Când este mare pune probleme de reconstrucție la nivelul fetei. Exista mai multe tipuri de laser care tratează leziunile vasculare. Pentru situația dumneavoastră 'pulsed-dye laser' este cel mai indicat. De regula necesita mai multe ședințe si se optine o estompare si nu o ștergere completa.
David Ioana (Iasi) in data de 04/07/2017 intreba:
"Buna ziua am fost diagnosticata cu pelada am urmat niste tratamente si as dori si sfatul dumneavostra intrebarea daca imi puteti da un tratament care sa ma ajute sa nu mi pierd macar parul pe care il mai am si daca ma pot vindeca vreodata .Va multumesc astept un raspuns"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Nu putem face recomandări fără sa va examinam, deoarece exista mai multe feluri de pelada si multi factori cauzatori care trebuie depistați. Cel mai corect este sa reluați problema la un cabinet de dermatologie.
Simion Antonio (Bucuresri) in data de 24/06/2017 intreba:
"Care sunt costurile pentru a scapă de papilom ?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Daca va referiți la papiloamele virale, tarifele noastre sunt: consultația 100 lei (reduceri la studenți, șomeri si pensionari 60 lei), iar tratamentul propriu zis este 10 lei/leziune (prin radio-cauterizare de exemplu).
Ciobanu Petronela (Constanta) in data de 10/06/2017 intreba:
"Buna ziua , mi.au aparut acum 2 ani niste bubite rosii pe maini ,fese si pe picioare doar in zonele care cresc par mai exact nu ma mananca si nu sunt cu puroi nu stiu ce sunt poate de la epilat vreau si eu un remediu va rog , va multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Probabil este o pseudofoliculita, secundara epilatului. Remediul în acest caz este suspendarea epilatului pe termen nelimitat sau epilare pe termen lung IPL. Va recomandam totuși sa consultați un dermatolog iar tratamentul sa-l efectuați într-un cabinet medical si nu la salon.
Pop Eugen (Campia Turzii) in data de 11/05/2017 intreba:
"Buna ziua.Deci un timp mi-au aparut cate o buba pe partea exterioara a bratelor la 10cm de la incheietura umerilor,cate o buba pe partea exterioara a coatelor,cate o buba pe partea exterioara la 5cm de la incheietura labelor de la maiini si cate 3 bube pe ambele picioare pe partea exterioara la 15cm de la incheietura labei piciorului.Bubele sunt rosii de aprox,3-4mm si au coaja maro.Care poate sa fie cauza aparitiei acestor bube simetrice.Va multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Mergeți la un consult dermatologic. Fara sa fiți consultat nu puteți fi ajutat.
TĂTĂRUȘANU GABRIEL (Iasi) in data de 24/04/2017 intreba:
"Buna ziua.Vin cu o problemă cu care ma confrunt de cand aveam vreo 10 ani.In anumite perioade încep sa ma usture buzele iar apoi in jurul lor apare un contur care tinde spre in portocaliu si arata foarte urat.Daca mănânc si ceva iute se inrosesc si se umfla.De obicei ma dădeam cu un strugurel cu propolis si imi trecea într-o săptămâna, însă acum am aproape o luna de cand mi-a aparut.Ma mananca uneori si nu pot sa nu le zgandaresc.Precizez ca am 19 ani.Va mulțumesc frumos."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Nu mai aplicați nimic si mergeți sa va vadă un dermatolog. De cele mai multe ori prin auto-tratare pacienții nu fac decât sa înrăutățească lucrurile.
Grigorie Dan (Craiova) in data de 11/04/2017 intreba:
"Buna ziua,
Pentru tratarea negilor genitali considerați crema Veregen de folos?
Ce tratament credeți ca este mai bun de urmat?
Este posibil sa scap vreodată de ei?
Va mulțumesc !"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Negii genitali (vegetații veneriene, sau condiloame acuminate) recidivează frecvent, indiferent de tratamentul urmat. De regula după 2 -3 ani de evoluție organismul reușește sa elimine virusul HPV (agentul cauzal al acestora). Veregenul este una din opțiunile de tratament local cu rezultate bune dacă aveți răbdare sa-l aplicați minimum 3 luni.
Claudiu Achil (Hunedoara) in data de 07/04/2017 intreba:
"Buna ziua. Am o problema daca mai delicata. Am observat ca subratul drept transpira si se impute mai repede si mai des decat cel stang. Sunt sportiv, e normal sa transpir, insa cel drept miroase mai urat desi ma spal zilnic, chiar de doua ori, folosesc piatra de alaun + deodorant, si problema persista, s-ar putea fii o problema a glandelor?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Poate fi o infecție superficiala micotica sau bacteriana unilaterala. Mergeți sa consultați un dermatolog.
Ilie Paraschiva (Timisoara) in data de 02/04/2017 intreba:
"Bună ziua . Am 40 de ani, în zona ochilor mi-au apărut mici riduri. Mă interesează care ar fi cea mai buna metoda de indepartare , cat timp sau câte ședințe necesita și la cât s-ar ajunge costul intervenției .Mulțumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Probabil aveti indicație de tratament cu toxina botulinica. Acesta se efectuează intr-o singură ședința. Efectul dureaza aproximativ 6 luni. Tariful nostru pt acest tratament este in jur de 100 euro. Va asteptam la un consult pt informatii exacte. Posibil sa existe si alte variante pentru situația dumneavoastră.
David Anda (Timisoara) in data de 22/03/2017 intreba:
"Buna ziua, am foliculita pe spate in special in zona lombara si as dori sa stiu daca se poate trata cu ajutorul laserului ipl?si care ar fi pretul la dumneavoastra a unei astfel proceduri? Am incercat fel de fel de creme si nu imi trece, imi apare toamna si imi trece de la sine primavara tarziu.
De asemenea transpir excesiv sub brat , prin epilarea definitiva s-ar putea remedia rituatia?
Va multumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
IPL are indicatii in tratamentul pseudofoliculitei (o falsa foliculita cauzata de cresterea vicioasa a parului). Hiperhidroza (transpiratia in exces) nu se trateaza cu IPL. Ambele probleme au insa remediu. Daca nu s-au obtinut rezultate, poate nu a fost diagnosticul corect sau tratamentul corespunzator. Va asteptam la un consult !
Alesandra Rus (Sebisa) in data de 18/03/2017 intreba:
"Buna ziua , am o intrebare cum as putea sa scap de firele de par de pe barbie? Le scot cu penseta dar cresc la loc si sunt tot mai negre."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Mai intai ar trebui verificat daca nu exista un substrat hormonal al acestei cresteri. Acest lucru il puteti face adresandu-va unui dermatolog, eventual endocrinolog. O optiune de indepartate mai eficienta a firelor de par este epilarea pe termen lung cu lumina intens pulsata (IPL) sau laser.
Nagy Dorina Vistiana (Com.Berzasca) in data de 21/02/2017 intreba:
"De un an jumate imi iese cate o pata rosie insotita de bubite mici la ochi sau nas,care nu dispar timp indelungat.Am primit de la dermatologi diferite unguente pe baza de cortizona sau kelual ds,dar nu ma ajuta nimik...diagnostic??nimeni nu imi da..doar pe baza de stress,asta spun mereu dar fara analize sau alte demersuri...acum fac akupunktura pt stres si totodata deparazitare...lucru pe care lam facut si acum o luna...nu stiu ce as mai putea face sau ce ar putea sa fie...nu am un diagnostic clar...daca m-ati putea ajuta...am nevoie urgenta de ajutor...multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Singurul mod în care va putem ajuta este sa veniți la un consult. Fara sa va examinam nu putem formula un diagnostic, respectiv tratament corect.
Gabor Mihaela (Sebes) in data de 19/02/2017 intreba:
"Cum o sa scap de venisoarele de pe fata sunt multe"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
"Vinisoarele" de la nivelul fetei se tratează cu lumina intens pulsata (IPL) sau un laser vascular. Informații suplimentare despre tratament găsiți pe: http://www.drmihalceanu.ro/dermato-venerologie/tratamentul-ipl-cuperoza-leziuni-vasculare
Balan Bogdan (cluj) in data de 22/01/2017 intreba:
"Buna ziua ,am 21 de ani si transpir tare la maini si picioare ,e foarte stanjanitor pentru mine,mai ales cand sunt la facultate si trebuie sa scriu..va rog sa ma ajutatai,ce imi recomandati ?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Dacă transpirația nu apare noaptea, a debutat sub vârsta de 25 de ani și este simetrică, bilaterală, cu mare probabilitate aveți o hiperhidroza idiopatică (primară, fără cauza cunoscută). Informații privind opțiunile de tratament găsiți pe http://www.drmihalceanu.ro/dermato-venerologie/hiperhidroza-transpiratia-in-exces. Recomandarea noastră este sa consultați un dermatolog din orașul dumneavoastră care vă poate sfătui în privința celei mai potrivite variante de tratament pentru această situație.
Neagu Mihaela (Franta.Paris) in data de 23/11/2016 intreba:
"Buna ziua.Am 40 ani ,un ten cuperozic (cu vinisoare)pronuntate doar pe pometii,folosesc si am folosit tot felul de marci ,creme farmateutice si tot degeaba.intrebarea mea este va rog mult:ce fel de crema pot folosi pt tenul meu dar sa ma ajute sa il si hidratez si ceva pt vârsta ca au inceput si riduriile si în acelasii timp Cuperoza...nu mai vreau sa incerc iar f,f multe creme aiurea.Va multumesc frumos."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Cremele previn agravarea in timp a cuperozei, dar nu determina disparitia venectaziilor. Acestea se trateaza cu IPL, laser vascular sau radiofrecventa (3 – 5 sedinte). Ridurile nu dispar prin utilizarea cremelor antirid (ce spun producatorii este doar marketing). Exista procedee de tratament variate (peelinguri chimice, acid hyaluronic. Botox, etc) care se personalizeaza in functie de nevoile fiecarui pacient. Informatii suplimentare gasiti pe pagina http://www.drmihalceanu.ro/dermato-venerologie/dermatologie-estetica-timisoara
Doina (Bacau) in data de 19/11/2016 intreba:
"Buna seara,
De 5 luni ma chinui cu o hidrosadenita . Am urmat tratament cu oxacilina(7 zile) dupa care mi-a trecut dar a reaparut si tot asa am urmat urmatoarele tratamente : tavanic iar apoi augumentin si crema fucidin . Fiecare tratament dura 7 zile . Tratamentul cu augumentin si fucidin a fost prescris de dermatolog ( primele au fost prescrise de medicul de familie).
Boala se manisfesta astfel: se inflameaza axila pe o portine mica ( cel mult de marimea unghiei mici ) dar foarte putin si daca ma dau cu crema fucidin trece repede si se muta cand la o axila cand la cealalta. Nu s-a facut niciodata puroi, a iesit o singura data doar un cosulet f mic care a disparut imediat. De 3 saptamani ma spal de 2 ori pe zi cu apa si bicarbonat si seara ma dau cu ichtiol si iau PRO IMUNITY. Am observat ca de cand folosesc acest ultim trratament de 3 saptamani se inflameaza doar o singura axila. Dermatologul mi-a zis ca ar fi fost bun vaccinul stafilococic care se facea la Cantacuzino dar din pacate nu se mai face. Autovaccin la Cantacuzino nu pot sa fac pentru ca nu are ce sa preleveze pt ca nu se colecteaza acolo puroi.
Am facut si ecografie dar nu este nimic
Intrebare:
Ar fi un alt tratament mai eficient tinand cont de faptul ca nu este o forma avansata ?
As incerca sa procur un vaccin stafilococic contra hidrosadenitei din afara tarii indiferent de unde ar fi daca dvs ati putea sa =mi spuneti denumirea exacta a vreunui vaccin util . Eventual as putea trimite o cunostinta sa plateasca consultatia daca considerati ca puteti sa-mi prescrieti un vaccin sau vreun tratament deoarece este prea mare distanta pentru a veni personal."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Vaccinurile antistafilococice, autovaccinurile nu se regasesc in recomandarile de tratament pentru hidrosadenita. Nu se folosesc in alte tari, iar la noi nu au fost suficient studiate pentru a intra in ghidurile de tratament. Mai sunt si alte optiuni de tratament pentru forme avansate/recurente de hidrosadenita. Dermatologul dumneavoastra o sa le recomande daca este cazul.
Jucan Florica (bucuresti) in data de 11/11/2016 intreba:
"in urma interventiei la o masea pe canal sa umflat in jurul ochiului foarte rapid si extrem de intens,care sunt urmarile si ce tratament trebuie facut pentru dezumflarea ?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Luați legătura cu medicul stomatolog. În urma consultului vă va sfătui ce este de făcut. Uneori se rezolva cu tratament antiinflamator /antibiotic. În alte situații este necesar drenajul sau chiar extracția dintelui.
Augustin (Bucuresti) in data de 31/10/2016 intreba:
"Buna ziua,
de vreo 12 ani de zile am lichen plan genital si nu stiu cum sa ma mai scap de el. Ca si creme am folosit advantan 0.1 si Protopic 0.1. in acelasi timp am luat medrol de 16mg. Am facut si terapie PUVA ( 22 de sedinte ) si mare schmbare nu este... aveti vreun sfat ? Nu am hepatita C !"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Nu exista din pacate un tratament foarte eficient pentru lichenul plan. Majoritatea cazurilor sunt din fericire autolimitate si se rezolva in 1,5 - 3 ani. Cele mai persistente sunt leziunile pe mucoase (bucala si genitala). Tratamentul urmat de dumneavoastra este cel mai frecvent utilizat. Mai sunt si alte optiuni de tratamet local (corticosteroizi mai potenti, retinoizi, ciclosporina), sau sistemic (mycophenolate mofetil, acitretin, sulfasalazina, metronidazol) cu rezultate variabile. Tratamentul se efectueaza sub stricta monitorizare a specialistului dermatolog, pentru ca unele au efecte secundare. Deoarece la 5% din pacienti, pe leziunile de lichen se poate dezvolta un carcinom, este indicat se efectuati 1 – 2 controale anual, pe toata durata de persistenta a leziunilor.
Liviu Dedu (Ploiesti) in data de 25/10/2016 intreba:
"Buna seara.
Ma confrunt cu un chist sebaceu din iulie, spre august. Am urmat fel si fel de tratamente, incepand cu Fucidin, continuand cu ulei de ricin, ichtiol ( l-a spart, are gaura ), am vrut sa-l inchid la loc folosind Rivanol + Baneocin + Oxacilina..am luat 28 de capsule de oxacilina si nici un rezultat. Acum am continuat cu ichtiol, macar sa ma lase mancarimea, dar vad ca nu are efect la capitolul asta. Ma enerveaza destul de tare ca nu se opreste din supurare, continua sa iasa substanta din el continuu..nu in cantitati mari. De exemplu daca stau in picioare si nu il presez, nu iese aproape deloc, in schimb daca stau jos si stau pe el ( practic, il presez, il storc ) atunci iese cel mai mult, reuseste sa pateze lenjeria(boxerii).
Nu mai stiu ce sa incerc, ori nu am facut eu tratamentele bine, ori nu stiu ce se intampla. Alta "jena" nu am..bine, daca il las ceva timp, devine suparator, in sensul ca daca stau jos, in fund, il simt, ca o pietricica, ceva ce n-as baga de seama daca as sti ca nu mai supureaza(care, repet, este de altfel cea mai mare suparare a mea).
Daca aveti vreo idee, vreun tratament, dar ceva SIGUR, ca m-am saturat sa dau banii degeaba pe medicamente si sa nu aiba efect, va rog sa imi spuneti.
M-am tot uitat si am citit despre excizia cu laserul cu CO2, dar nu stiu cum functioneaza treaba asta. Am o teama destul de mare ( fobie ) de ace, si nu as vrea sa recurg la operatii daca este vorba de ace. Daca nu implica nici o anestezie, nici un ac, acest tip de excizie, sunt dispus sa o fac, indiferent de costuri, pentru ca nu mai pot, nu mai rezist cu el, imi sta pe creier.
O alta problema ar fi Ptiriazisul pe care-l am de vreo 2-3 ani, si care apare doar la caldura, transpiratie..Si la aceasta afectiune am aplicat fel si fel de unguente, tratamente peste tratamente si fara de folos. Problema nu e ca au aparut, problema este ca s-au extins..in fiecare an, apareau pete mici si dispareau, acum s-au unit si sunt pete mari, care nu mai dispar din cate vad si continua sa ma manance. Treaba e ca s-au extins si nu mai trec dupa tratament..domnul doctor mi-a dat un prim tratament, l-am urmat 1-2 zile, am vazut ca se agraveaza, m-am adresat din nou dumnealui si mi-a schimbat tratamentul, dar in continuare fara rezultate, ba chiar cu agravari.
Astept sugestii, pareri, credeti-ma ca sunt satul de doctori si de tratamente(mai ales) si de dat banii pe toate prostiile posibile. Nu m-ar deranja sa dau o suma o data pentru totdeauna, dar macar sa stiu ca ce cumpar are efect.
Multumesc mult de tot !"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Singurul tratament eficient pentru chistele sebacee este cel chirurgical. In cazul pitiriazisului verzicolor este necesr ca, dupa efectuarea tratamentului initial, sa urmati un tratament de intretinere pe termen lung. Adresati-va unui dermatolog specializat in dermatochirurgie din orasul dumneavoastra si cu siguranta va v-a ajuta.
STANESCU ANCA (TIMISOARA) in data de 05/10/2016 intreba:
"Buna seara!
Fiica mea in varsta de 13 ani, are mancarimi pe scalp de vreo 2-3 saptamani. Nu am observat matreata sau altceva pe suprafata capului care sa explice aceste mancarimi. Are parul lung. Acum dupa scarpinat are mici leziuni rozalii.
Multumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Posibil sa fie o pediculoza a scalpului. Consultati un dermatolog pentru edificare.
Fane Gune (Slatina) in data de 23/09/2016 intreba:
"Buna ziua,
Va rog sa-mi interpretati si detaliati si mie aceste rezultate calitative si cantitative pentru probe prelevate in acelasi timp la Synevo. Din ce am mai citit, la alte laboratoare, rezultatele sunt cu titruri, 1/x, 1/y, cruciulite++++ etc.... Care ar fi echivalenta cu acestea? Tipul a avut, are sau nu boala?
Deci:
1.
Serologie sifilis (VDRL/RPR si Anticorpi- Treponema pallidum )
VDRL/RPR
Ser / Default pozitiv, cu referinta negativa
Anti-Treponema pallidum- micro hemaglutinare
Ser / Default pozitiv, cu referinta negativa
2.
RPR cantitativ = 1.66 R.U
Ser / Metoda imunoturbidimetrica, unde:
= 1: Pozitiv
R.U.= unitati RPR
1 R.U. corepunde unui titru RPR 1/1 la reactia clasica.
.
3.
Anticorpi Treponema pallidum - cantitativ
Ser / ECLIA TPLA = 130.4 Index, unde:
= 1 Pozitiv
Si inca o intrebare, persoana cu aceasta serologie trebuie tratata sau nu mai este contagioasa?
Multumesc si astept raspuns"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Nu exista o corespondenta exacta intre cele doua tipuri de teste. In general cu cat titrul este mai mare cu atat reactia este mai intensa (de exemplu titrul de 1/2 ar corspunde cu +, 1/4 cu ++, etc). Testele calitative se fac pentru screening, cele cantitative pentru stadializarea bolii si urmarirea eficacitatii tratamentului. Testele pozitive semnifica ca pacientul are infectia si trebuie sa efectueze tratament. Fiind vorba de o boala venerica se trateaza obligatoriu toti contactii sexuali fie ca au sau nu semen clinice sau teste pozitive. Unele teste se negativeaza dupa tratament, altele raman positive timp indelungat chiar toata viata in titru scazut. Recomandarea noastra este ca persoana in cauza sa consulte un specialist dermato-venerolog, deoarece testele se coroboreaza totdeauna cu examenul clinic si istoricul pacientului.
Merticaru Rafael Marilen Iulian (Tg.Neamt) in data de 17/09/2016 intreba:
"Buna ziua!
Sunt Iulian din Tg.Neamt, 49 ani iar intrucat v-am gasit pe net site-ul, imi permit sa va scriu problema cu care ma confrunt.
Am perioade din an mai ales vara la caldura cand dupa depunerea unui efort considerabil derulat in scurt timp, transpir abundent si imediat dupa un minut ma apuca o mancarime pe spate pe arie generala de nu stiu ce sa fac.Mancarimea e agresiva, e pe toata aria spatelui, aproape ca doare.Criza dureaza vreo 25-35 minute dupa care senzatia se muta pe piept si burta, apoi daca nu am bafta se transfera si pe picioare.Am luat antihistamice care au efect, dar tot dureaza pana isi fac efectul.Aerius sau Clorfeniramin sunt ok. Problema e ca si dupa ce trece agresivitatea mancarimilor, acestea persista prin intepaturi, furnicaturi si tot niste mancarimi dar mai usoare ca durata si intensitate.
Am bafta ca daca nu e cald sau nu fac efort mare nu patesc nimic, dar acum mai nou ma manaca spatele fara aceste cauze.Iarna nu am avut nimic, anul trecut in vara am mai avut asa manifestari.
Este cumva o boala sau e o alergie la transpiratie sau caldura? Ce medicamente sa iau? Ce unguente sunt indicate? E vindecabila boala asta? Exista ceva naturist eficient pentru asa ceva?
In speranta ca imi veti raspunde, va multumesc anticipat.
Cu deosebit respect,
Iulian Merticaru"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Poate fi o forma de urticarie fizica. Un diagnostic exact si un tratament eficient se poat stabili insa numai dupa consult. De aceea este necesar sa fiti vazut de un dermatolog.
Miga Claudiu Florin (Oravița) in data de 15/09/2016 intreba:
"De ceva vreme ma deranjeaza niste negi aflati in zona genitala.
Si nu stiu ce sa fac..
Ce as putea face?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Foarte simplu: mergeti la un consult la dermatolog. De aceste probleme se ocupa medicul specialist dermato-venerolog.
Romascu Mariana Adriana (Arad) in data de 02/09/2016 intreba:
"Am urme de la bubite pe maini si pe picioare.Cum as putea sa scap de ele?Aceste urme sau format de la bubite rupte scarpinate ."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
In principiu aceste urme dispar spontan, lent in timp, cu conditia sa nu apara noi leziuni inflamatorii (bubite cum le numiti dumneavoastra) care se soldeaza cu alte urme. Exista variante de tratament care grabesc disparitia "urmelor". Este necesar insa sa consultati un dermatolog pentru ca tratamentul este diferentiat in functie de cum arata (depigmentare, hiperpigmentare, atrofie, etc).
Ema Dragu (Timisoara) in data de 01/09/2016 intreba:
"Buna ziua. Am o intrebare la dvs , poate ma puteti ajuta.
Am ajut o interventie chirurgicala pe obraz aproape de nas si ochi. Dupa aceasta interventie s-a umflat foarte tare nasul obrazul si ochiul , s-a format ceva foarte tare in interior ca o ,, galma,, care nu vroia sa se reabsoarba.Am avut din nou incizie pe obraz pentru a-mi scoate ,, chisturile,, care erau acolo. Au trecut 3 luni de atunci si sunt la fel de umflata. Umflatura pe partea nasului si a obrazului este destul de tare tare . Am incercat toate unguentele posibile , nici un rezultat pozitiv. De 6 luni stau umflata pe fata de la aceea interventie. CREDETI ca infiltratiile cu cortizon ar ajuta ??
Am nevoie de sfatul unui specialist . Multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Pentru a va putea raspunde la intrebare ar trebui sa va examinez. Examenul histopatologic al leziunii care s-a excizat (daca s-a efectuat ) este foarte important pentru a sti cu exactitate despre ce fel de "chist" este vorba.
Agavriloaei Mihaela Daniela (Botoșani) in data de 16/08/2016 intreba:
"Va rog sa îmi răspundeți cat de repede aveam ceva pe spate și când mam scărpinat sa rupt după a rămas rosu acel loc cum îmi dau seama dacă e o alunita ruptă sau altceva și ce sa fac cu ce sa ma dau și pot face cancer sau dacă ma duc a doua zi la doctor nu voi păți nimic pana atunci și nu curge sânge de acolo"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Pana ajungeti la medic se dezinfecteaza zona traumatizata (cu una din urmatoarele: apa oxigenata, rivanol, betadine) si se aplica un plasture. Chiar daca este vorba despre o alunita si ati rupt-o, nu inseamna ca veti face obligatoriu cancer de piele. Acesta se formeaza oricum lent in timp dupa luni sau ani de la traumatism. Traumtismele repetate, chiar daca nu sunt foarte intense, cauzeaza de regula malignizarea. Este totusi bine sa consultati un dermatolog in urmatoarele zile dupa traumatism. Pe termen lung un consult la dermatolog, o data pe an, este suficient pentru depistare precoce a eventualelor cancere de piele.
Richard (-) in data de 25/07/2016 intreba:
"As dori sa primesc un raspuns daca se poate.
De cativa luni mía iesit o pata rose pe obras si ma manca, mam scarpinat si am.facut rana.Am folosit propolis cum mía fost indicat si de 2 zile imi surpureaza dar nu mai ma mananca.Mentionez ca locuiesc in Spania si aici mi-au recomandat si cristalmina pe langa propolis.As dori sa stiu care ar fi cauza.La farmacia miau zis ca ar putea fi dermatita de aceea as dori sa primesc si parerea dumneavoastra.Am facut analizele de sange acum cateva luni si totul a fost perfect.Mentionez ca má manca din cand in cand cand lucrez in locuri cu mult praf.Daca e nevoie pot sa trimit o poza.Multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Scopul acestui forum este doar de a va ghida, nu poate substitui consultul medical la specialistul dermatolog. Tratamentele urmate la intamplare dupa sfatul farmacistului, sau altor persoane binevoitoare, dar necompetente nu fac decat sa va agraveze afectiunea.
Stan Mihaela (BUCURESTI) in data de 16/07/2016 intreba:
"BUNA ZIUA. Am revenit cu informatii mai clare. AM VDRL NEGATIV SI TPHA POZITIV. ultimul rezultat la sifilis este 15.96.Boala a fost tratata cu moldamin in faza secundara. PUTETISA MI SPUNETI DACA ACEASTA RAMANE IN SANGE CA O CICATRICE PE VIATA SAU INCA O MAI AM DACA REZULTATUL ESTE VDRL NEGATIV SI TPHA POZITIV:"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Negativarea VDRL semnifica vindecarea. TPHA ramane pozitiv (la titruri mici) toata viata la majoritatea pacientilor chiar daca nu mai au infectia.
Magda Crisan (Timisoara) in data de 12/07/2016 intreba:
"Ce clinica exista in Timisoara unde se pot face tratatamente cu laser pentru petele de pigmentare? Multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
La noi in clinica tratam petele pigmentare de la nivelul fetei, toracelui, mainilor cu lumina intens pulsata (IPL) cu rezultate bune (http://www.drmihalceanu.ro/dermato-venerologie/tratament-ipl-leziuni-pigmentare). Ce alte clinici pot efectua acest lucru nu stim sa va spunem.
STAN MIHAELA (BUCURESTI) in data de 12/07/2016 intreba:
"BUNA ZIUA . IN urma cu cativa ani am contactat sifilis. La vremea respectiva m am tratat cu moldamin una pe saptamana cam vreo doua luni in stadiul secundar. DEcurand la niste analize parazitologice mi a iesit rezultatul la sifilis 15.96 pozitiv. Mentionez ca in anii trecuti am mai facut VDRL ul care iesea negativ iar TPHA ul pozitiv. Imi puteti spune va rog mult ce inseamna acest rezultat 15.96 pozitiv.? Trebuie sa mai fac tratament? multumesc si astept un raspuns de la dvs. O zi frumoasa."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Informatiile furnizate nu sunt foarte clare. Vreti sa spuneti ca recent VDRL este din nou pozitiv ? Ex parazitologic nu are legatura cu sifilisul. Daca VDRL este pozitiv mergeti la dermatolog pentru reevaluare, poate fi vorba de o reinfectie.
Bernaz Ioana (Ploiesti) in data de 11/07/2016 intreba:
"Ce sa fac sa scap de parul de pe spate , fund si zona anala ? Un tratament sau o crema orice mi-ar fi de mare folos! Va rog ajuta-ti-ma !!!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Epilarea pe termen lung cu lumina intens pulsata (IPL) este o optiune foarte buna. Informatii despre tratament gasiti pe http://www.drmihalceanu.ro/dermato-venerologie/in-timisoara-epilarea-definitiva-ipl-sub-supravegherea-dermatologului.
Popescu Gheorghe (Rm. Valcea) in data de 03/07/2016 intreba:
"Buna ziua
Am 52 ani si de 15 ani incerc sa scap de o ciuperca subunghiala. Aceasta a aparut la cateva luni dupa ce un motostivuitor mi-a "ciupit" degetul mare la piciorul drept, strivind jumatatea din interior a unghiei. De 3 ani ciuperca a migrat si la unghia degetului mare de la piciorul stang, ca o imagine in oglinda, simetric. Tot de 3 ani au aparut si numeroase puncte rosii/maronii in jurul gleznelor si deasupra talpilor, iar de un an "beneficiez" si de niste desene interesante ale vaselor de sange, ceva ca un paienjenis albastru, cu zone vinetii si descuamari permanente.
Daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Pare sa fie fie o onicomicoza suprapusa pe un traumatism unghial. Petele si venectaziile din jurul gleznei semnifica o insuficiente venoasa cronica. Ambele afectiuni se pot trata, dar trebuie sa fiti consultata totusi „live” de un dermatolog pentru diagnostic cert si prescriptie medicala. Scopul acestui forum este doar de a va ghida, nu poate substitui consultul medical.
Visoreanu Valerica (Bucuresti) in data de 01/07/2016 intreba:
"Am avut un cos pe spate pe care l am stors.Acum este de aproape 1cm rosu delimitat de un halou si o zona neagra pe langa acest halou Am dezinfectat cu betadine si am aplicat fucidin dar fara rezultat Mentionez ca il am de aproape 1 an"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Un simplu cos trece de cele mai multe ori spontan. Leziunea unica cu evolutie de aproape un an ridica anumite suspiciuni. Prezentti-va cat mai curand la un consult dermatologic !
Jecu Andreea (Lugoj) in data de 01/07/2016 intreba:
"Buna ziua!Datorita benzilor epilatoare folosite pentru îndepărtarea parului de la mustață am ramas cu o pata maronie ,foarte inestetica,din experiența Dvs ,se rezolva cu creme ?sau trebuie tratament cu laser?faceti asemenea proceduri?Momentan folosesc crema skincode dar abia azi mi-am luat-o ,deci nu va pot spune daca da rezultate!Va multumesc frumos"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tratamentul cu creme depigmentante estompeaza pigmentarea. Nu sunt toate la fel de eficiente. Peelingurile chimice sau tratamentele IPL/laser pot conduce la rezultate mai bune. Si in cazul lor pigmenterea reapare daca, cauza pigmentarii persista si nu va protejati eficient de soare. Va sugerez sa va adresati unui dermatolog pentru personalizarea tratamentului situatiei dumneavoastre.
Caldarariu Ovidiu (Timisoara) in data de 29/06/2016 intreba:
"Buna ziua,am o problema cu caderea parului ,am avut parul foarte des si in aprox.5 ani am pierdut foarte mult .De o perioada am si matreata si mancarimi ale pielii capului desii imi spal parul odata la doua zile ati putea sa imi recomandati un tratament va rog frumos ,am incercat sprayuri care se aplica pe par dar fara nici un rezultat. Momentan nu sunt in tara ,daca doriti sa imi raspundeti astept email-ul dv. o zi frumoasa!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Cauzele de cadere a parului pot fi multiple, iar uneori reflecta probleme de sanatate asociate. Fara un consult si o anamneza amanuntita nu puteti fi ajutata. Economisiti timp si bani daca, inainte de a incerca sampoane sau solutii, va adresati dermatologului.
Petolescu Ecaterina (Orsova) in data de 20/06/2016 intreba:
"Buna ziua.Am niste pete maronii pe gât de la soare am folosit in urma unui tratament rețin a .După un timp am iesit din casă fără protectie fothoterm 50 spf bioderma si au aparut petele care nu mai scap de ele ,,,,se înmulțesc nu stiu cu ce sa mai dau sa treacă .Multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Mai intai ar trebui verificat daca nu sunt si alte cauze persistente care sensibilizeaza pielea la soare. Fotoprotectia riguroasa continua: se aplica inainte de a iesi din casa chiar si in zile mai putin insorite si se reaplica daca iesiti mai tarziu sau ramaneti afara mai mult de 2 ore. Exista mai multe variante de tratamente depigmentante (creme, IPL, peelinguri). Pentru a vedea care sunt potrivite pentru dumneavoastra ar fi bine sa consultati un dermatolog.
Daniela Alexsandru (Timisoara) in data de 16/06/2016 intreba:
"Buna ziua am 39 ani de 3 ani ma confrunt cu mancarime genitala exsterior pe labii ,analize ok,de fiecare data,tratamente foarte multe fara razultat,diagnostic alergie necunoscuta ,un sfat as dori,multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Veniti la un consult ! Cu atat mai mult ca nu s-au obtinut rezultate pana la acest moment ar fi bine sa facem o examinare atenta si o anamneza amanuntita.
Anca Popescu (Timisoara) in data de 14/06/2016 intreba:
"Buna ziua,
As dori sa stiu pretul unui fir rezorbabil - PDO (daca nu ma insel au mai multe lungimi), precum si variantele de fillere pe care le folositi pentru umplere riduri adanci (nazogeniene ma intereseaza).
De asemenea, ma intereseaza daca aveti posibilitatea de a trata vergeturile si pretul pentru acest tip de tratament,
Multumesc!
Anca P"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
In principiu tarifele noastre sunt:
fir PDO simplu indiferent de lungime 15 euro/fir,
fir PDO cu dintisori (COG - pentru lifting) 50 euro/fir.
In ceea ce priveste filler-ele cu acid hialuronic, avem de obicei pe stoc pe cele din gamele Teosyal, Juvaderm Vycross, Princess, Redensity. Daca pacientul doreste un alt produs il comandam si lucram cu acela.
Preturile sunt orientative, de obicei oferim reduceri la tratamente asociate sau la utilizarea de cantitati mai mari.
Daca doriti informatii individualizate pentru dumneavoastra va invitam la o discutie la sediul nostru.
Marocico Nicoleta ALina (Siret) in data de 26/05/2016 intreba:
"De la un timp am pielea foarte sensibila peste tot , cum ma zgarii putin sau altceva se inroseste si se unfla . Va rog frumos sa-mi spuneti motivul , ma spal des pe maini . Am observat ca am alergie la metale si praf si cand ating aceste doua imi ies bubite multe rosi dar dupa 5 minute trec , dar la fiecare zgarietura sa mii se intample la fel e dubuios in plus am si mancarimi ale pieli , Va rog din suflet sa-mi spneti ce sa fac"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Pare sa fie o urticarie. Nu va putem ajuta fara a fi examinata. Consultati un dermatolog din orasul dumneavoastra.
Luca Marian (Brasov) in data de 04/05/2016 intreba:
"Am o problema mai delicata mi-au aparut niste pete rosii in zona intima mai exact pe capul penisului si de 2 zile incoace am observat cand fac dus ma ustura putin si dupaia trece. Ce as putea face sa rezolv problema.va multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Este vorba despre o balanita (infectie a mucoasei glandului penian). Mergeti la un consult dermatologic. Se pate efectua examenul microscopic al depozitului/secretiei din zona respectiva pentru identificareaa exacta a agentului microbian.
Stancescu Andreea (Giurgiu) in data de 23/04/2016 intreba:
"Am un ten foarte încărcat cu puncte negre si am incercat tot felul de geluri si creme pentru a scăpa de ele. Am doar 22 de ani si au devenit un complex, ajutati-ma va rog!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Schimbari radicale nu se pot obtine in scurt timp. Cremele/gelurile aplicate local ar trebui sa contina Tretinoin sau alfa/beta hidroxiacizi seara, iar cele de zi sa nu fie grase. Periodic (la 2 - 3 saptamani) este recomandat sa efectuati extractiea de comedoane (puncte negre), preferabil la un cabinet dermatologic cu extractorul de comedoane nu cu degetele ca la cosmetica. Evitati alimentele bogate in zahar si mancarea fast food.
Dud Rozalia (Timisoara) in data de 07/04/2016 intreba:
"Buna ziua, am 35 de ani si ma intereseaza tratarea cearcanelor cu acid hialuronic. Puteti sa imi spuneti ce pasi presupune aceasta interventie, ce produs folositi , care este timpul de recuperare si un cost aproximativ al interventiei la cabinetul Dumneavoastra?
Va multumesc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Tratamentul cearcanelor se face intr-o singura sedinta. Rareori sunt necesare mici corectii ulterioare. Produsul utilizat de noi este un acid hialuronic special pentru cearcane (denumiri comerciale REDENSITY II de la Teosyal sau VOLBELA de la Juvaderm). Imediat dupa tratament poate apare un discret eritem/edem care dispare in cateva ore, foarte rar apar vanatai care se rezorb intr-o saptamana.
Tarifele sunt proportionale cu cantitatea utilizata: 250 euro/1 ml pt Redensity, respectiv 300 euro/1ml pt Volbela. Daca veniti la un consult prealabil (gratuit) va putem spune mai exact.
Drumen (vatra dornei) in data de 29/03/2016 intreba:
"Am 33 de ani si am un ten cu imperfectiuni , acneic.Folosesc un gel de spalare apoi o crema pentru imperfectiuni.As vrea sa stiu daca trebuie sa folosesc si o crema pentru primele riduri.Multumsc."
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
In situatia dumneavoastra puteti folosi creme anitirid doar in jurul ochilor. In rest aplicati creme pentru ten acneic, deoarece orice alt produs cosmetic poate favoriza acneea. Exista creme de tratament (nu dermatocosmetice) care au efect antiacneic si antirid concomitent. Acestea se prescriu insa numai dupa un consult la dermatolog.
Vaida Ver (TIMIȘOARA) in data de 27/03/2016 intreba:
"Ce compozit folosiți pentru obturatii frontale? Care este prețul unei obturații aproximativ?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Materialul compozit fotopolimerizabil folosit este ESTELITE® SIGMA QUICK al firmei japoneze Tokuyama, care are incorporat "Radical Amplified Photopolymerization Technology" (RAP) .
Costul variaza intre 100 si 200 Ron, in functie de complexitatea restaurarii dentare.
Denisa Hasca (Timisoara) in data de 23/03/2016 intreba:
"Buna ziua, tatalui meu i-a aparut pe spate o umflatura cam cat un bob de mazare. O are de aprox o luna, initial am crezut ca e un cos mai adanc dar in timp a crescut putin. Astazi mi-a zis ca il deranjeaza putin cand o apasa sau cand sta in pat pe spate. Este ferma la palpare, rotunda, daca o strange se albeste, pare ca are ceva albicios in interior. Va scriu deoarece este incapatanat si momentan nu vrea sa mearga sa vada ce este. Multumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Pare a fi un chist sebaceu/epidermoid, dar diagnosticul precis se poate pune numai dupa examinare. Orice amanare a consultului si implicit a tratamentului poate avea consecinte negative.
Grigorie Dan (Craiova) in data de 18/03/2016 intreba:
"Buna seara, am negi genitali si si fost "Arși" cu laser CO2 in urma cu o zi. Azi din greșeala cred ca mi am atins cu lenjeria intimă coaja si aceasta s a rupt si a curs un lichid gălbui cu o tenta ușoară de roșu, ce trebuie sa fac?"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Nu este o problema desprinderea crustei, aplicati local produsul recomandat de medicul care v-a tratat.
Dina Liliana (Pitesti) in data de 16/03/2016 intreba:
"Bună ziua, am facut un tratament cu usturoi pe 2 zone ale capului unde aveam parul mai rar. Tratamentul l-am facut o săptămână, doar seara si frectionam zonele cu catei de usturoi tăiat pe jumatate, stăteam o jumătate de oră și apoi spălam. In aproximativ 10 zile parul a început să cadă dramatic lăsând usor scalpul vizibil. Se mai regenereaza? Am inceput sa iau minerale si vitamine pt par.Va multumesc!"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Sunt multe variabile de luat in calcul pentru a va putea raspunde la intrebare pe acest forum, pentru ca de cele mai multe ori caderea parului reflecta probleme de sanatate asociate. Usturoiul clar a agravat problema. Parul va creste in principiu daca se deceleaza si trateaza cauza caderii. Veti evita agravarea situatiei, economisiti timp si bani adresandu-va unui dermatolog.
Sisu Valentina (onesti) in data de 14/03/2016 intreba:
"buna seara domnule dr. fetita mea de 18 ani, a fost diagnosticata cu acnee vulgara cheloide... fetita a facut cheloide pe piept siumeri sunt iesiti in afara, si tari la palpare.. mentionez ca le are de 6 ani. in prezent,medicul plastician face injectii cu cortizon in ele. e prima sedinta, si putin din cea de pe piept s a aplatizat putin. intrebarea mea este: e ok tratamentu? n-ar fi trebuit sa faca si in interior tratament? precizez ca au iesit pur simplu., mai intai cosuri apoi sau transformat in cheloide.. a fost operata si de apendicita si sa facut groasa taietura si tare... putem scapa cumva de ele domnule dr? mergem in continuare asa cu injectii cu cortizon? ce sa facem? sunt urate si multe, cam vreo 6 pe spate... va muuultumesc muuult"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Din pacate alte optiuni de tratamet in cazul cicatricilor cheloide nu au fost inca inventate. Infiltratiile cu cortizon sunt cele mai eficiente. Daca mai prezinta leziuni noi de acnee este necesar un tratament antiacneic pentru a preveni aparitia de noi cheloide. In acest caz mergeti la o consultatie la dermatologie.
Meiusi Alexandra (Timisoara) in data de 08/03/2016 intreba:
"Am o problema cu parul...mi-a cazut foarte mult ,am incercat tot felul de soampoane ,masti naturale dar nimic.mi se rupe foarte mult mai ales la spate...Acum 2ani aveam parul foarte des"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Căderea parului are foarte multe cauze (locale sau legate de alte probleme de sănătate) de aceea este nevoie de un consult la dermatolog pentru un tratament eficient.
Miculescu Ioan (caransebes) in data de 26/02/2016 intreba:
"buna ziua acum doua saptamani am avut un accident.am cazut de la 2 metri si miam spart capul dupa care am fost cusut si mam ales cu o cicatrice de 5 cm pe frunte. ce tratament mi-ati recomanda pentru a ramane cicatricia mai putin vizibila.va multumesc"
Raspuns Centrul Medical Mihalceanu:
Daca cicatrizarea decurge normal nu este necesar sa efectuati tratament. Preventiv se pot aplica anumite creme, dar mai indicat este sa consultati un dermatolog care sa aprecieze daca sunt sau nu probleme si care va recomanda un tratament specific.