Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Tratamentul fotoimabtranirii premature a pielii


Tratamentul fotoimbatranirii premature a pielii
 


Pielea umana, la fel ca toate celelalte organe, suferă o îmbătrânire cronologică. În plus, spre deosebire de alte organe, pielea este în contact direct cu mediu. Principalul factor de mediu care cauzează îmbătrânirea pielii umane este iradierea UV (naturala sau artificiala).

Aceasta imbatranire a pielii indusa de UV (photoaging), precum vârsta cronologică, este un proces cumulativ.  Spre deosebire de îmbătrânire cronologică, care depinde de trecerea timpului în sine, fotoimbatranirea depinde în primul rând pe gradul de expunere la soare şi de fototipul  pielii. Persoanele care au un stil de viaţă în aer liber, trăiesc în climate insorite, şi nativ au un pigment mai redus (piela deschisa la culoare) vor experimenta cel mai mare grad de fotoimbatranire.

O piele fotoimbatrinita este mai laxa, ridata cu pete maronii (lentigo actinic sau keratoze seboreice) si vanectazii.
Tratamentul cu lumina intens pulsata i-si gaseste aplicabilitate in tratamentul pieli fotoimbatranite deoarece:

    îndepărtează telangiectaziile faciale (vase de sange dilatate), angioamele spider,
    reduce aspectul pătat al tegumentului ( pistruii, petele postsolare etc);
    reduce dimensiunile porilor, iar ridurile fine sunt atenuate, pe termen lung având un efect de stimularea sintezei de colagen.

Ce zone pot fi tratate?

Tratamentul de fotoîntinerire poate fi aplicat pe orice zonă a pielii, cele mai frecvente fiind: faţa, gâtul, decolteul şi faţa dorsală a mâinilor.

Cate tratamente sunt necesare?

Îmbunătăţirile sunt graduale şi vor fi din ce în ce mai vizibile după fiecare sedinta de tratament IPL Chiar şi după primul tratament pielea va fi mai tonifiată şi mai uniformă ca aspect general. Pentru obţinerea rezultatului dorit pot fi necesare mai multe şedinţe în funcţie de modificările existente sau de reactivitatea pielii. Numărul acestora se va stabili cu aproximaţie în cadrul consultaţiei, in medie sunt necesare 3-5 sedinte spaţiate la un interval de 2-3 săptămâni si o sedinta de intretinere anuala ulterior.
  

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României.
www.inforegio.ro


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională