Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Tratamentul leziunilor pigmentare prin IPL


Tratamentul leziunilor pigmentare prin IPL
 


Leziunile pigmentare care pot fi tratate cu ajutorul dispozitivelor IPL  sunt:  lentigo actinic (pistrui sau pete maronii produse de excesul de soare),  si melasma.  Aceasta din urma recidiveaza daca nu se corecteaza dezechilibrul hormonal subiacent. Nu se trateaza nevii nevocelulari  (alunitele), si leziunile pigmentare maligne (melanomul, carcinomul bazocelular pigmentar). De aceea un consult prealabil la dermatolog pentru stabilirea exacta a diagnosticului este foarte important.

In cazul leziunilor pigmentare tinta asupra caruia actioneaza lumina este pigmentul din piele, care absoarbe energia luminii si o transforma in energie calorica sub actiunea careia se produce distructia selectiva  a celulelor care contin pigment.
Sunt necesare 1-3 sedinte de tratament la 3-4 saptamani interval. In timpul tratamentului pacientul simte o usoara senzatie de arsura care persista cateva minute. Post tratament leziunile se inchid la culoare si apare un discret eritem perilezional. In urmatoarele 1-3 saptamani tegumentul devitalizat se descuameaza si este inlocuit de un tegument nou unde pigmentul este diminuat sau absent.
  

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi
www.fonduri-ue.ro


Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene şi a Guvernului României.
www.inforegio.ro


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat in cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională