Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Albirea dintilor

Albirea este o procedura eficienta utilizata pentru a indeparta coloratiile si petele de pe dinti, dar si pentru a deschide culoarea naturala a dintilor, atunci cind pacientul doreste acest lucru. Culoarea dintilor este data de stratul de dentina, care transpare prin smalt. Cu timpul, anumite substante colorate (din cafea, ceai, vin rosu), fumatul, anumite antibiotice, traumele dentare, fluorizarea excesiva patrund prin smalt si se impregneaza in dentina, de unde nu mai pot fi indepartate printr-un simplu detartraj.

In clinica noastra utilizam pentru albirea dintilor sistemul de albire Opalescence, sistem eficient si lipsit de efecte secundare, aprobt de ADA (Asociatia Dentistilor Americani). Inainte de inceperea tratamentului de albire dentara se efectueaza o evaluare stomatologica si o igenizare dentara profesionala a dintilor, practic se realizeaza pregatirea lor pentru tratamentul de "albire".

Tratamentul de albire a dintilor cu Opalescence se poate efectua:

    in cabinet, intr-o singura sedinta, situatie in care se foloseste un gel de albire mai concentrat.
    la domiciliu: se confectioneaza gutiere adaptate perfect dintilor dumneavoastra, se foloseste un gel cu concentratie mai redusa si ve-ti fi instruit de catre medic in privinta efectuarii procedurii.

Efectul dureaza intre 6 luni-2 ani in functie de igiena dentara pastrata si este maxim dupa 2 saptamani de la terminarea procedurilor de albire,. Tratamentul presupune efectuarea numarului necesar de sedinte de albire pana la obtinerea efectului dorit.

Albirea dintilor nu este eficienta in urmatoarele situatii:

    coloratia maronie, data de carie si nuantele de gri ale dintilor
    coloratia gri-albastruie, provocata de obturatiile din amalgam
    fluoroza dentara

Recomandari de mentinere a unui zambet "alb":

    pe perioada albirii nu se consuma cafea, ciocolata, cola, vin rosu si nu se fumeaza.
    dupa tratamentele de igiena si albire se recomanda evitarea alimentelor si bauturilor colorate cel putin 2-3 saptamani dupa albire.
    este indicata o igiena cat mai riguroasa si folosirea unei paste de dinti cu efect de albire.

Orice alta metoda de albire dentara efectuata in afara unui cabinet stomatologic si implicit fara recomandarilor medicului dentist, realizata cu produse procurate aleator de la TV, reviste sau magazine nespecializate prezinta riscuri majore pentru sanatatea dentara. Prin urmare, nu ezitati sa va adresati cu incredere medicului stomatolog al unei clinici stomatologice, singurul in masura sa va recomande cea mai potrivita si eficienta metoda de albire a dintilor dumneavoastra.

Stomatologie Zambetul tau e pe MAINI BUNE
Albirea dintilor