Cabinet medical Dr. Mihalceanu - Dermato-venorologie & Stomatologie Timisoara Centrul medical
Doctor Mihalceanu
Dermato-venerologie & stomatologie
Timisoara

Chirurgie Alveolo-dentara

Tratamentele chirurgicale efectuate in mod curent in cabinetul stomatologic al Centrului Medical Dr Mihalceanu (Timisoara) sunt:

    Extractii dentare sau a resturilor radiculare
    Rezectii apicale
    Regularizari ale crestelor alveolare
    Chirurgie parodontala
    Chirurgie plastica gingivala.

Toate acestea se realizeaza fara durere, in anestezie loco-regionala.

 Daca un dinte este deja compromis, trebuie sa se faca o extractie. Este solutia la care se apeleaza in cazul in care dintele nu mai poate fi recuperat prin proceduri standard, in locul acestuia se poate insera un implant dentar sau se poate cimenta o punte dentara.

Rezectia apicala este o metoda chirugicala ce consta in extirparea apexului dentar impreuna cu tesutul osos inconjurator infectat, fiind precedata sau nu de tratamentul endodontic corect si de obturatia perfecta a canalului radicular. In urma acestei proceduri se pastreaza portiunea de radacina sanatoasa a dintelui in cauza, necesara reconstructiilor.

Regularizarea crestelor alveolare presupune netezirea substratului osos in urma extractiilor dentare. Aceasta tehnica se foloseste in vederea obtinerii unui camp protetic optim protezarilor ulterioare.

Chirurgie dentara parodontala presupune tehnici noi de regenerare osoasa si tisulara ghidata. Se apeleaza la acest tip de chirurgie in vederea pastrarii si prelungirii duratei de viata a dintilor parodontotici sau creaza premizele inserarii unor implante dentare.

Chirurgia plastica gingivala inseamna refacerea continutului optim morfologic si functional al tesuturilor gingivale.

Organismul reactioneaza diferit la interventiile chirurgicale (in cazul de fata dentare) la care este supus, in functie de metabolism. Rezistenta organismului este data si de o dieta corespunzatoare, bogata in calciu (produse lactate si legume verzi), magneziu (cereale, nuci, alune, carne rosie), fosfor (galbenus de ou, peste, lapte), fluor (ceai, peste), vitamine si alte minerale.

Stomatologie Zambetul tau e pe MAINI BUNE
Chirurgie Alveolo-dentara